Monday, July 27, 2009

MaKaN sAtE kAjaNg









Yesterday aku g mkn2 dgn family kat Kajang. Emm sebut je Kajang apa lg menu yg paling popular kat sini sudah pasti la Satay Kajang. Satay paling popular kat sini adlh Satay Hj Samurim,satay beliau je yg paling sedap kat sini walaupun byk kedai2 sate kat sini x dpt nak lwn satay Hj Samuri yg sedap ni.

Actually Satay Hj Samuri ni dah maju sehingga beliau dah pun beli separuh bgnn Dato Lope yg dulunya adlh arked MARA mcm PKNS tu. Kedainya sgt bsr dn unik krn hiasan dlmnnya diperbykkn brg2 antik @ brg2 lm spt basikal tua, kereta antik, lampu antik,tempayan lm,radio lm dn byk lg. Hnye beberapa shj pic yg dpt aku tunjukkn disini, diantaranya speaker radio, peti besi lm dan helmet.

ABC kat tmpt ni pun not bad jg, sedap sbb disira dgn gula merah. Yela skrg ni jarang nk dpt ABC ada gula merah x mcm kat Shah Alam ni yg popular dgn ABC chocolate. Aku dah muak mkn ABC mcm tu. Sesekali teringin nak ABC time aku kecik2 dulu simple, x serabut dipandang dn sedap hehehe.


Saturday, July 25, 2009

Trip to Cherakah Hills

















Mggu lps aku g bkt Cerakah under subjek Recreation. Tp sory la yek x byk pic lak sbb mls nak amik gmbo krn terlalu pnt sgt semasa disana. Almaklumlah berkayak la, masuk hutan la river crossing la-bknnya river crossing tp river pool hahaha...

Actually aku seronok jg almaklumlah dah lm x rs suasana bunyi serangga2 di waktu mlm. Yelah aku ni org bandar kg pun kat area2 Selangor je dah moden x mcm dulu. Bila tdo sejuk je rs cme ada nyamuk la biasa la kan dlm hutan tp aku ni lau dah ngantuk peduli apa kan dgn nyamuk2 tu,dah penat tdo jela hihihi.....

Sekurang2nya lpe la jap dgn esemen aku yg berlambak2 tu. Ble blk sini je aku dah pening nk siapkan yg mne 1 dulu. Projek Seminar lg aku nak pk. Hari Rabu ritu spttnya ada mentor mentee-poco poco, tp aku x g sbb nak setelkan sponsorship,kami risau nk cr sposor utk 300 participant ni. Emm org lain seronok2 poco2 aku dn group sponsor bekerja keras call sponsor n g send surat. Dah mcm despatch je kami ni.

Well aku harapkn cpt2 la sme ni berlalu. A ku dah x sbr nk abskn study ni, x la sakit kpla aku lps ni. Xsbr dah aku nk bls jasa mak ayh aku. Kesian diorg asyk nak sara aku yg x abs2 blaja lg ni. Myusahkn mereka shj. Sabar yek mama...abah... satu hari nnt anak mu ini pasti akn menyenagkn kamu kelak. Insyaallah...

Friday, July 17, 2009

My New Life

Sudah hampir 1 minggu aku berulang alik dr shah alam ke Cheras. Kini aku dah x duduk perdana lg. Aku skrg stay dgn family aku blk lebih selesa sikit. x pyh nk pk psl mkn dn sewa umh dah. blk je dah ada org msk hehehe mak aku le yg msk. Dah lm x mkn mskn mama.

Lgpun ada 2 bln lbh je aku nk abiskn study aku kat MSU ni. Lps tu dah leh g praktikal dah. Actually byk perkara dah berlaku dlm hidup aku sepanjang blaja kat sini. Yang pahit ada yg manis pun ada. Bila aku kuar nnt dr sini pasti aku akn terigt2 je tmpt ni. Eceh...mcm la aku tinggal jauh sgt dr shah alm ni pdhal aku leh dtg sini sesekali kalau aku rs nk dtg la, bkn jauh pun cheras dgn shah alm.

Sebenarnya aku rs x sbr nk abiskn study ni sbb dah x sbr nak keje. Tp bila pk lps ni aku akn tinggalkn tmpt ni dn kwn2 ku yg masing2 dtg dr negeri yg berlainan pasti ssh akn bertemu lg. Itu yg membuatkn aku rs sedih jg. Lagi2 berpisah dgn boyfren aku tu,skrg ni pun aku rs mcm dah jauh je dgn dia. Ye la lau x slalu je dating. Skrg jmpe pun kejap2. Nnt time praktikal n keje cmne la agknya.

Esok aku ada camping kat Bkt Cherakah. Tiga hari mle dr hari sabtu sampai isnin. So bln ni aku pnt skit la dgn projek Seminar lg huh...nak exam lg x bc pape pun lg.

So aku dah jarang nk online & berblogger. Emmm ok la setakat ni. Aku nak chau dulu. Bubye.....

Friday, July 3, 2009

Recreation Claz today.

Class Reacreation hari ini sungguh menghampakan ku. Agaknya sbb apa yek?
Ha... nak tau, pye la smgt aku ni pakai sport attire ptg td kununnya nk g hutan lalang la stadium la apa la itu yg dijanjikan oleh Dr Razali hehehe... tp tup2 dlm clas je.

Actually today class we learn about how to use compass and streching. So Dr juz wat Demo kt dpn class je. Agak kelakar jg aku rs seperti masuk class pendidikan jasmani zmn sekolah dulu plak. Katanya training utk g bukit cerakah nnt.

oooooooo? Yg mnjd mangsa demonstrasi trsbt adlh Rizal Jemat Nina Mica & Noni. agagagaga...kelakar betul diorg dikenakan oleh Dr. Mereka telah diajr cr2 dukung org yg pelbagai nmnya. Yg uniknya nm2 trsbt adalah spt 'Dukung ala2 Darling' ala mcm boyfren dukung girlfren tu lg 1 entah tul @ x ayat aku ni 'Dukung Fireman' ntah la tul ke? hehehe lau x tul sila betulkan hehehe...pastu ada la lg 2 jenis tu ntah apa lak nmnya x tau lak.

Bkn itu shj, Dr siap buat Pumping la kat ats meja dlm clas tu hahaha...dn siap berdiri ats meja nak tunjukkn demostrasinya tu. Aku plak rs mengantuk je dlm clas dn dahaga siap bwk air mineral dn jus manggis kunun2nya tkt haus semasa mnjlnkn aktiviti meredah 'hutan lalang' tu nnt katanya. Tp x kemane2 pun aku da haus je dlm class mcm berlari je pntnya, mana xnya class kat anx tu da mcm sauna je rsnya. X pyh wat aktiviti pun da pns mcm dlm oven je rsnya. huh..

Balik je dr class Recreation aku trus je tdo zzzzzzzzzzz.........pnt la kunun hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...