Sunday, December 18, 2011

Wedding Siti Zaleha

Assalamualaikum...
Sebenarnya entri ni nk update smlm tp disebabkn smlm sgt2 la busy so postpone ke hri ini tp itu pun ku update lmbt gak sbb siang2 busy mengemas dn selebihnya tdo hahaha. Siyes dis month mmg mcm x cukup rest je, dr bln lps lg sbnrnya sbb byk invitation kawen.

Smlm punya kes pulak, lps je attend wedding kwn kt Hulu Langat terus blk umh, igt nk singgah Sg Congkak tp mcm x larat plak sbb mata da layu2 je...maklumla lps da kenyang mkn lauk kenduri mata rs nk tertutup je kan. Oh ya, lauk kenduri my fren tu sdp2 belaka byk gak ku senduk nasi myknya. Ms dtg tu agk lewat sikit dlm kul 1 gerak dr umh dn sampai sana dlm kul 2 sbb jln jam kt persimpangan Sg Tekali.

Actually pengantinnya bersanding kul 12.30 tp sbb pg tu dlm kul 11.30 mak kpd adik2 Photographer tu anto gmbo kawen saya...so mesti nk tgk gmbo kawen dulukn sebelom pegi.


Tahniah Siti dn pasangan :)


Blk je dr wedding Siti igt nk landing jap ats katil,tdo hehehe tp x dpt sbb lps tu tiba2 mama mntk tolong hntr gi spital sbb hari tu adlh giliran mama jg nenek pula. Sepatutnya abah antokn tp disebabkn abah br je blk dr kg jg nenek juga, buat pengetahuan semua dua2 nenek saya sdg sakit skrg hurm..Tp..blk je dr kg abah demam so x dpt nk antokan. So aku la kene antokan tp mslhnya aku da lupa jln nk ke spital Serdang tu, dulu ada la beberapa kali ke sana anto nenek gi checkup. Tu pun da bpe taon yg lalu. Dulu aku slalu la drive tu yg igt jln sikit2, skrg ni kurang dah sbb da ada incik driver hehehe.

Mula2 anto g spital dn igt lps anto mama tu nk singgah la melawat nenek kejap lps tu nk blk rest tp tiba2 mak cik call kata semua da ada kt spital tggu mama nk bincang2 nk bawa blk nenek haritu gak sbb doktor pun tak dpt nk kesan penyakit nenek. Asyik cucuk sana cucuk sini kesian nenek. So lps tu kami semua pun blk ke kg nenek. Dlm kul 10 mlm cmtu br aku blk umh fuh...mengantuk sesangat+penat drive, lg penat bila kt sebelah tu ada incik suami yg asyik potpet2 hahaha maklumlah x prnh rs aku drive time dia duk sebelah. Incik suami nk drive x reti sbb kete manual hahaha kantoi.

Ok lah...rsnya cukup la setakat ini utk entri kali ini. Next update psl majlis kawen saya yg x hupdate2 lg sbb tgh tggu kesemua gmbo dr kedua2 pihak sampai ke tgn aku dulu br ku hupdate yek.

Friday, December 9, 2011

Dpt hadiah Kawen lagi

Okay...da sebulan kawen pun still dpt hadiah kawen dr kwn. Thanx my fren Eka Syakilla Sari kirimkan hadiah melalui pos laju. Actually my fren ni x dpt hadir ms majlis saya hari tu. It's ok, at least dia igt dan doakn kebahagiaan kami pun dn bersyukur sgt sebenarnya. Apa2 pun inilah yg dikatakn kwn dunia akhirat. Susah senang pun x lupa kt kita, begitu juga dgn saya. Saya ni jenis kalau org tu sanggup bersusah pyh utk kita saya pun akn buat begitu juga.

ni dia bungkusan tersebut yg kuterima





ni dia hadiah tersebut, kain pasang cotton. Saya sgt suka dgn kalernya, lembut je...Pandai dia pilih


Foot Note: Ha..ada sape2 nk bg hadiah lg x...? Dialu-alukan hehehe :)

Tuesday, November 29, 2011

Wishlist 2012



Belum pun lg nak menginjak ke tahun 2012 tp da ada list/perancangan utk tahun dpn. Rs mcm byk plak plan bsr2 utk tahun dpn nih. Diantaranya:


1-Nak beli KERETA - yg nih masih belum tertunai lg hajat nk beli kereta dr awl2 aku mula bekerja sampai la da kawen nih. Akan menjadi kenyataan awl thn dpn Insyaallah...


2-RUMAH - yg nih x sure dpt direalisasikan thn dpn tp sape tau murah rezeki ku thn 2012 nih Alhamdulillah la kan. Plan dgn asben nk beli umh teres yg ruangnya bsr dn byk bilik.Paling aku suka halaman rumah yg luas sbb senang utk aku bercucuk tanam terutama bunga-bungaan. Suka tgk rumah berseri2 dgn bunga-bungaan.


3-SIMPANAN MASA DEPAN - kalau boleh b4 umur 45 thn duit simpanan dah mencecah ratus2 ribu huhuuu. Bole ker? Walaupun lg 45 thn tp da kene start nyimpan tau.


4-INSURAN - tgh plan nk amik insuran yg x perlu byr mhl2 tiap2 bln. Lg bagus sethn sekali jek.


5-TABUNG HAJI - nak start menabung kt tabung haji nnt cpt skit aku naik haji.


6-ANAK - lau rezekiku cpt dpt la timang cahaya mata sbg pengikat kasih sayang suami isteri.


Aku rs itu jela wishlist utk thn dpn.





Foot Note: lau bole nk dptkn kje yg lg better dr yg skrg nih tp tang interview tu yg aku mls tuh huhuuu.... :P


Monday, November 28, 2011

Kawen Eja



Tahniah Eja dan pasangan, Semoga berbahagia sampai bila-bila.

Venue: Kg Pasir, Semenyih
Date: 27 Nov 2011
Time: 1.00pm

Foot Note: Lepas ni giliran sape pula yek "Crazee Team"...

Wednesday, November 16, 2011

❤ When my life as a Wifey ❤


Assalamualaikum dn Selamat Sejahtera to all my readers. Sudah 2 minggu aku x update blog nih akibat drpd busy melakukan persiapan perkahwinan. Alhamdulillah...majlis kawenku berjln lancar walaupun pd mulanya mcm agak kelam-kabut sikit. Paling kelam-kabut ms berarak nk bersanding ritu hihihiii nak tergelak pun ada bila igt blk. Almaklumlah bila kita jd perhatian org ramai mmg jd blur skit.

This week reception belah laki pula kat Bota, Perak. Theme belah sana kaler ijau pucuk muda, kaler terang lg hihihiii br la menyerlah x gitu. Bila amik gmbo mmg menyala2 wrnanya ;)

So dis week mmg aku x cukup rest sbnrnya maklumlah dah ada tanggungjawab baru. Blk je keje smlm da start hidangkn mkn mlm utk suami walaupun mama yg msk, maklumlah dis week duk umh mama dn abah dulu so msk2 utk asben lom lg. Selalu kalo lapar pk perot sendiri je, bila lpr pandai la g kt dapur cr mknn. Bila dah ada suami ni nak kne siap2kn hidgn, buatkn air dn mkn sm2, X boleh mkn dulu dr suami laupun perot da berkriuk2.

Lps da siap2 mkn, mndi dn solat semua tu basuh bju asben pula, selalu adik yg basuh bju dn abh yg jemurkn baju2 kami. La ni bju asben takkn nk bg parents basuhkn lg...kenela buat sendiri. Bila time nk jemur bju tu kami buat sm2 hehehee ;)

Bila dah siap basuh2 bju semua bagai kami pergi ke umh sewa kami pula. Saje nk tgk apa rupa rumah sewa yg bakal kami duduki bersama2 itu nnt. Before ni asben je duduk kt umh tu dulu sorang2 selama 2 bln dn start bln dpn @ bln 12 ni br pindah ke rumah itu.

Sampai kt umh sewa tu kami kemas2 sikit brg2 yg bersepah2 kt dlm umh tu. Kutip bju2 asben yg nk dicuci dn menyapu seluruh kwsn rumah itu. Nak dekat pukul 10 br kami blk ke rumah Parents. Fuh...seriously pnt gak jd wife ni. Tu lom ada anak berderet lg kan.

Pg td seblom gi kje sm2 me ironkan bju en. asben dulu laupun ianya hye T-Shirt tp perlu di Iron krn berkerudut sgt2. Lau ikut ckp asben x pyh iron tp aku la x sdp sbb nnt apa plak kwn2 opis dia katakan...dah ada bini tp life mcm dulu2 x terurus. Aku ni jenis yg suka lihat segala bnda kelihatan kemas, x suka sepah2/messy. Ha...sampai nk on9 pun x sempat smlm huhuhuuu.


Foot Note: Tggu yek update psl majlis kawenku nnt.

Thursday, October 27, 2011

Dua(2) Minggu je lg

Ouuh...lagi 2 minggu je majlis saya. So mari kita tgk apa yg dah setel sikit2.


1.Borang Kawen-Last week lg dah setel semua g jumpa tok kadi tp bkn aku ler g jmpe tp abh dgn adk2 lelaki saya yg pegi sbb diorng jd saksi utk sign borang trsbt dpn tok kadi. Spttnya aku kene pegi skali sign dpn tok kadi borang kawen tu (mne ler den tau). Nsb baik tok kadi tu da kenal lm, actually tok kadi tu dulu guru agama yg ngajor aku mengaji dulu. So senang ler...

2.Invitation Card-Yg ni da lm g order tp awl bln ritu br siap. Sbnrnya riso gak kad ni siap lmbt sbbnya ms first template tu siap byk yg slh so aku betulkn la sikit2 then send blk kt org tu. Lps tu org tu kata lau nk edit blk lps 2 minggu br print. Hurm..mslhnya lps da print tu tetap ada kesalahan yg sm. Agak bengang la disitu sbb kita da ikut term dia lau ada sbrg edit kne postpone printing 2 weeks. Tp at the end, diorng yg buat silap so apa lg mntk diskaun la. 'Customer always First' kan...Apapun da edar2 dah kad kawen kat kwn2 dn sedara mara.

3.Theme-Merah-Hitam /Red -Black

4.Katering/Pelamin-Yg nih awl thn lg da booking. Kiranya sblm aku bertunang bln 3 ritu tu da book. Aku amik full pakej siap dgn foods, pelamin, makeup, wedding dress & wedding cake.

5.Fitting Baju Kawen-Baru je pegi smlm fitting baju kawen dan ukur size skali sbb ms fitting tu baju tu aku pakai ngam2 je adoi..Tgk mcm muat pakai tp rupanya sempit erk! Lps tu aku amik ukurn tu salin blk sbb nak bg kt butik pengantin belah laki pula sbb mmg x dan nk g sana fitting baju juz bg ukuran je ler..Hrp2 muat la nnt bju tu. So target dlm ms 2 weeks ni nk diet sikit hohohoo.

6.Barang Hantaran-Awal2 lg da beli. Ktorang beli time bln posa ritu sbb ada sale hehehe berbaloi skit beli time sale. Cuma tinggal satu je lg brg x beli. Yg tu bila2 pun bole beli nnt. Untuk aksesori hantaran pula last week aku br beli kt Nilai 3. So dis weekend br start buat sikit2. 50% mgkin aku buat sendiri. Another 50% akn ada org yg kretip tolong aku siapkn.

7.Bunga Telur-Yang nih ada makcik2 sponsor siap dgn telurnya skali...so takyah nk pk sgt dah. Aku cuma jd tukang pilih je bunga telur mne yg aku nak. Luckily aku jmpe gak bunga telur merah+hitam. I loike.

8.Bungga Manggar-Dah beli kt Pasaraya Super Cowboy Melaka skali dgn bunga telur. Mak aih..jauhnya g belikan. Sbnrnya ritu g beraya umh m.cik kat Melaka so singgah sini beli sbb hrganya berpatutan. Kaler-merah+silver, merah itam tarak.

9.Doorgift-Aku order tet...perlu dirahsiakn dlu hohohoo mcm spesel sgt, ala..biasa2 je. Tak silap aku sblm bln posa gi order. So siap dgn packaging skali senang x yah nk g beli paper bag pastu bungkus lg byk kerja je nnt, kos pun mgkin bertambah.

10.Bilik Pengantin-Dah siap cat bilik ms bln posa ritu. Kaler? mcm lari tema plak tp dah aku berkenan lak kaler itu nak wat cane. Langsir da siap dijahit oleh mamaku mengikut tema yg di kehendaki. Dah siap psg pun. Lain2, carpet da beli kaler merah lip lap lip lap gitew ;)

11.Henna-Aku da booking Henna awl2 lg takot fullbook. Dah byr deposit pun, nnt org tu dtg inaikn aku je kt umh. Tp aku da lupa pula pakej yg mne 1 aku pilih. Hurm...teruk betul ingatan.

12.Photographer-Yg nie sbnrnya dah survey awl2 tau tp company 'tu' dah berpecah pula skrg...hrga dn kualiti da ok tp nk wat cmner. Pening gak pk dah la last minit nk cari lain. Nsb baik mama ada tolong carikn, kira last month la g booking kt kwn mama tu.

13.Bunting-On the way. Template da siap, aku da letak kt FB event pun. Hope jgn ler org tu print yg salah lg mcm invitation card tu. Actually ambil kt tmpat yg sm buat card tu.

14.Dewan-Yang ni lg tragis. B4 aku bertunang lg da nak book dewan kt area umhku tp mmg da x de rezeki kot...kesian kt parents ku pegi sana byk2 kali tp disebabkn org yg jg dewan tu ckp mcm hape je nympah plak aku kan. Lastly aku cr sendiri kt internet list dewan yg ada di sekitar KL. Nsb baik ada disertakn no fon penyelia dewan2 trsbt, lg senang call directly dr pi tye guard dewan yg bodo2 tu. Dan...ada jg mslhnyer...da book tp aku tak tau la guard dewan tu buat kje main2 agknya. Nsb baik aku tergerak suh abahku follow up blk dgn penyelia dewan tu. Tiba2 penyelia dewan tu kata x de plak guard tu bgtau yg ktorng da booking hadoi...kami siap bwk resit booking tu. Last2 kene booking blk, nsb baik 'date' tu masih kosong lg. Syukur sgt2.

15.Kompang-Booking ms bln posa gak. Cari kompang pun dr kwn2 mak yg prnh buat majlis kawen anak2 mrk jg.

16.DJ-Yang ni lg best. Aku x pyh susah2 cari pak cik DJ tu dah add aku kt FB. Oooh senang krja aku x yah nk google2 melilau2 cr.

17.Baju Nikah-Siap bln posa ritu. Ms fitting kt tmpt untie tailor tu muat tp skrg mcm balut nangka je aku tgk. Hadoi..

18.Pre Weddding Shoot-Takde sbb nnt shoot x leh amik gmbo over2 gitew hehehe. Lg satu takot hlang seri sbb nnt org da tgk aku make up tebal. Cer tgk gmbo bertunang aku kt FB pun da x de sbb aku x mo bg org tgk nt ms sanding x berseri dah.

19.Penanda Arah-Ooouh Belum buat lg...ada ms krg aku buat...hukhuk.


Footnote: Hurm...apa lg ek yg tercicir.?

























Saturday, October 15, 2011

Thursday, September 29, 2011

Happy Besday Yan.



Today is my best friend besday. She is my classmate, housemate, roomate n 'tilam mate' when I was studying at MSU a few years ago. Hope she will be succeed whatever she do especially in Tourism field and her life.

Wednesday, September 28, 2011

Sakit Gigi Tampal Koyok...


Argh...sakit betul gigi ni adoi..dr taon lps nk tumbuh gigi sampai skrg x abis2 lg tumbesarannya. Mcm bayi yg br nak tumbuh gigi pula rsnya. Dah 3 hari terseksa x dpt nk mkn dgn berseleranya, walhal sakit2 gigi pun laju juga ku mkn. Dah lapo hentam je lps tu hamek bengkak gusi. Aish..lau sakit gigi ni pttnya mkn bubur je eloknya, x leh mkn pedas2. Tp..lau x pedas x sdp pula.

Sbnrnya aku mls nk dtg kje rini sbb sakit gigi sgt2 pagi td, nk buka mulut pun terseksa, apatah lg nk mengunyah. Tp disebabkn tanggungjwb so kenela dtg kje sbbnya kunci opis ada pd aku. Lgpun bos tarak gi outstation so aku bertanggungjwb utk menjg opis ini hohoo. Krg lau x dtg kesian plak bdk2 tu x dpt masuk opis. Makanya aku gagahkn jua hadir ke opis. Dan selama ku bekrja disini baru aku perasan aku x prnh amik cuti sakit lg rupanya. Bagus betul tahap kesihatanku, tp x dela sampai x prnh sakit lgsg, setakat sakit kepala, pening2, selsema je...selagi boleh berthn aku tahan, x mo amik cuti.

Eh...perasan x gmbo kt ats ni dah x de kan. Sbb saya lupa nk renovate blog ni semula...smlm nk buat tp dah tergendala. Igt nk tuko gmbo br or design title yg besh2 tp x sempat. Weekend ni lau ada ms br nk buat. Lg satu igt nk buat entri br psl raya, lau ada kesempatan weekend ni juga ku update.

Monday, September 12, 2011

Duit Abang, Duit Abang..Duit Ayang pun Duit Abang juga..

Aku sgt tertarik dgn isu ini tatkala membacanya di mjlh Nur. Serius ku katakn bahawa aku sgt2 menyukai intipati yg terdpt dlm mjlh Nur ini berbanding mjlh Dara.com kegemrn ku ketika zmn remaja dulu. Mgkin sbb dah nk mendirikan rumahtangga ni jiwa tu dah bertukar sikit. Kalau dulu2 bc mjlh Dara.com aku lg suka tgk fesyen2 dn make up terkini je berbanding membaca isu/cerita yg di ketghkn. But now, entah macamana tetiba aku nk try belek2 mjlh Nur pula..dan sesungguhnya ia tidak mengecewakn dn lps ni mjlh Nur adlh mjlh yg ptt dimiliki setiap bln krn ia sgt sesuai utk wanita2 berkerjaya mcm aku nih. Lg satu yg best sbb byk diketghkn fesyen2 yg sesuai utk ke pejabat. Sekaligus ianya tlh memberikn ku inspirasi br dn idea utk ku mencari ilham dlm berfesyen.

Ok, now kita berbalik kpd isu yg inginku ketghkn dn berkogsi dgn sahabat2 ku sekalian. Tajuk isu spt title di ats ye. Ok, aku x nk citer bulat2 psl isu ni cukup la sekadar summarize aje ye. Kalo citer 100% yg ada dlm mjlh ni...itu da dikira copy paste. Nak tau lbh lanjut kene la beli mjlh Nur ni yek.

Apa yg dpt ku simpulkn dr isu ini adlh...x slh sbnrnya seorg isteri yg bekerja utk berkongsi sebahagian drpd gajinya utk perbelanjaan harian. Itu pun jika gaji isteri lbh byk dr suami boleh la nk kongsi lbh. Akn tetapi jika gaji isteri cukup2 utk wat belanja diri sendiri dn byr duit kete je macamana pula? Itu lom masuk perbelanjaan anak2 lg.

Aku sgt tertarik dgn kata2 pakar kaunseling iaitu Tuan Hj. Hushim Hj. Salleh menyebut "Seorng suami tdk bole memaksa isterinya utk berkongsi gajinya jika tdk dgn keihlasn hatinya. Adlh berdosa bg suami yg mengambil kesempatan ats keringat isteri. Walau isteri bekerja sekalipun ia bkn tanggung jwb isteri utk turut sama mengeluarkn wang hingga rs terbeban. Bila hilang keikhlsn drpd pihak istri mlh ia cenderung ke arah paksaan ianya dikira satu penindasan kpd istri. Ketidak ikhlasan bole mnghilngkn berkah rumah tangga."

Pada pandangn aku jika si istri tu bergaji bsr x slh nk berkongsi tp kalau gajinya cukup2 mkn je cmne nk kongsi...setakat brg2 dapur tu apa la sgt kan..tp kalo da sampai bil letrik, air, fon, brg2 letrik dn sbgnya pun kene gak itu agak melampau ler bg aku. Lau semua bnda pun duit isteri je baik isteri tu tuko jd suami x gitu. Lg satu kalo kesnya si suami yg siap mntk gji si istri tu dicampur skali dgn gaji suami dah jd satu kejanggalan pula bila nnt si istri tiba2 nk mntk sikit gaji dia utk beli brg2 keperluan sendiri. Kira ok lg lau si suami tu x byk songeh tp kalo jenis yg byk tye tu cthnya 'ha u nk beli apa, nak buat apa, x pyh la beli apa yg ada tu je u pakai' itu sgt melampau la bg ku.

Walauapapun, perkongsian wang ini ada kelebihn dn keburukannya dn perlu adanya kejujuran dlm perkongsian wang dlm hidup berumahtangga ni. Tetapi harus di ingatkn oleh para suami jgn sesekali mengambil kesempatan pula ke ats istri ye, ini krn si istri juga punya keinginan utk memiliki harta dn simpanan sendiri serta igin membantu ibu bapa/adk beradiknya. Para istri jg perlu beringat bahawa haram bg seorng wanita bekerja tanpa keizinan suami. -Perigatan utk diri sendiri juga-


Nak tahu cerita lbh detail sila la beli mjlh NUR yek.

PS-Bertuahlah para isteri yg suaminya faham tanggungjwb dn peranan sbg suami tetapi bersabarlah bg isteri yg suaminya terlalu berharap pd bantuan isteri.

Friday, August 19, 2011

Kurma Coklat




Dah lm ku mengidam nak mkn kurma coklat ni sbnrnya. Ini semua gara2 iklan kurma bersalut coklat kt TV tu ler yg membuatkn ku terliur.

Kurma bersalut coklat ni ku beli kt giant je, sblm ni ada gak cari kt giant tp x prnh jumpe pun...tup2 td pegi jumpe plak. Dah rezeki kot...tp ada gak cuba cari pack yg bsr skit dr yg ini x de la pulak.

Sungguhpun kecik je packnya tp regenya mak aih 8 biji je 15.90 . Nak buat cmne da ngidam sgt so beli jeler...tp ku x dela beli kurma coklat tu je semata2, ada la gak beli raisin bersalut coklat. Sedap juga wehuu..

Tuesday, August 9, 2011

Wordless Wednesday

Wordless Wednesday la sangat...hahahaa.
Apa motip shaye letak gmbo2 nie...?
Adakah krn Background gmbo yg first ini...?
Ohh...sungguh tidak.
Motip asal sebenarnya shaye nak mntk petua-petui kat kalian semua...
Sblm itu I nak uolls tgk apa perbezaan gmbo yg first dgn yg second tu.





Mesti uolls nak kata yg I da gempalkan...huhuuu
Actually gmbo yg first dgn yg second tu I ambil bezanya sehari je. Yg first di snap pd hari Sabtu dn yg Second pd hari Ahad.
Hurm...tp lau tgk betul2 mcm beza berbulan2 je kan...Tgk la gmbo yg first tu shaye nmpk slim je berbeza dgn gmbo yg second tu muka shaye nmpk chubby sesangat.
Adakah krn gaya pemakaian tudung yg salah sehingga menampakkan pipi shaye yg chubby?
Hurm...resah bila memikirkannya.
Anda semua ada petua x nak kempiskan pipi yg tembom nie...Please advise me...

Thursday, August 4, 2011

Wanita

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua dihati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta atau pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa
Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

De Hearty~





WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI: Kamu!!!

WANITA: Menurut kamu saya ini siapa?

LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti).
Kamu tulang rusukku!

Thursday, July 28, 2011

Selamat datang Bulan Ramadan...

Ohh..bersawang sudah blog ini...


Hehee..x de la lm mne pun sbnrnya...br je seminggu x update tp da mcm berbulan2 lamanya. Bhn2 utk entri br tu ada sbnrnya tp nk update tu je yg mls sesangat last week. Dis week lau ada ms akn ku update tp masih lg berfikir samada nk update kt blogspot @ kt wordpress. Lau ikutkn dr segi kualiti gambar kt wordpress mmg awesome than blogspot. Tp...aku sayang sgt2 kt blogspot ni...byk dah kenangan pahit manis kt dlm nie...sbb tu blog ni still idop lg...huhuu...



Salah satu sbb aku masih aktif berblogging kt sini sbb en.tunang punya psl la...eleh..saje nk bg alsn. En.tunang la yg byk bg perangsang utk terus aktif berblogging ni. Katanya dia suka bc blog ni bila dia bosan. Sampaikn dia suruh aku buat cerpen utk dia x kisah la cerita apa2 pun. Katanya dia suka bc apa yg ku tulis / taip. Tp aku ni mls nk taip panjang2, nak kne ada mood br bole buat hee...



Oh ya...lg beberapa hari kita nk start posa dah...persiapan raya pun da mula buat sikit2 mcm baju raya dah beli semua...tinggal tudung je x beli lg. Tgk la second week of Ramadan nnt br nk pi cr kt KL. Tema pula...hurm... mmg x prnh ada tema... hentam je, mmg family kami suka warna-warni. Korang pulak macamana....?



Tahun ni fesyen baju raya mmg Chiffon ke tgh 'in' skrg? Sbb rata2 aku tgk kt kedai dn internet byk baju kurung chiffon je...tp bila tgk harganya mmg meletop la...Chiffon la katakan... mmg lg mahal dr lace skrg. Lg nipis dn sensitif chiffon tu lg mahal hrganya, tu x termasuk lg dgn batu2, manik2, kerawang2 or...whatever la yg ada kt baju tu yg pasti hrganya akn jd lg mhl.
Mahal2 pun...ada gak la sepasang aku beli buat pakai raya nnt ;)




Ini la diantara baju kurung Chiffon yg bakal org ramai pakai ms Raye nnt =)


*Teringat kt En Tunang ms g beli kain kt Jakel ritu, dia kata kain Chiffon tu mcm tisu kehkehkeh...

Sunday, July 17, 2011

Bila umur makin meningkat....

Hurm...bila umor da makin meningkat ni rs stamina dn antibodi bdn dah mula lemah sikit, mana taknya skrg ni cpt sgt rs pnt dn lesu lg2 lps blk kje. Start kul 9 mlm je mata da mula layu . Mula2 fikir mgkin dua tiga hari je kot mcm nih tp dah berminggu2 aku rs cpt mengantuk padahal bkn buat kje berat pun kat opis. My mom pun perasan dia kata aku slalu tido awl skrg. Aku kata la kt mama begini 'x tau la kenapa skrg cpt sgt mengantuk da tua kot'. My mom said 'sedo pun...' huhuuu...

Mungkin juga bila umur da menginjak ke 25 taon ni kadar metabolisme da mula menurun. Eh ye ke? Kebetulan aku ada bc satu produk supplement ni kata lau umur da masuk 25 taon collagen dlm bdn kita pun mula berkurangan so kene ambil supplement collagen utk memastikan sistem dlm tubuh kita dpt berjalan spt biasa. Mksdnya bg mengelakkn kulit cpt berkedut. Lg satu da kene start mnum susu Anlene utk menguatkn tulang dn mengelakkan Osteoporosis.

Oleh kerana kesedaran itu...aku telah mengambil langkah berjaga2 dgn mengambil pil2 supplement. Actually br dua hari aku try dn alhamdulillah boleh nmpk keberkesanannya. Bdn rs segar sikit dn x cpt lesu. Before ni aku ada amalkan mnum teh kacip fatimah product HPA tp skrg stok utk teh kacip fatimah tu x de, lm dah kot x de. Mula2 mnum tu rs mcm x sdp sbb ada rs herbs tp lm2 rsnya sdp sgt. Sgt bagus teh tu, ianya sgt sesuai bg para wanita utk menjaga sistem dalaman tubuh kita. Tp...anda jgn ingat prmpn dah kawen je yg bole mnum Teh kacip fatimah ni, yg muda2 ni pun kene la berjg2. Oleh kerana teh kacip fatimah tu x de stok so aku gantikn dgn pil supplement yg lain.


Thursday, July 7, 2011

Last meet with Mamat perasan.

Kira-kira pukul 3.45pm td mcm biasa time2 cmtu g ambil surat kt letter box bwh opis. Ms nk turun lif tu terserempak plak dgn mamat yg ajak aku kuar lunch bln lps adoi...nak x nak guna juga la lif tu.

Seperti yg ku jangkakan...dia akn tye mcm2 kt aku, dah mkn ke, sihat ke. Ish sibuk je tp dlm hati jela ckp cenggitu.

Lps tu sibuk mntk no fon aku x abis2 sampai la da kuar lif pun dia merayu2 nk no fon, katanya harini dia last kje sini lps ni x jumpa dah. Dlm hati aku kata bagus la x jumpa aman sket.

Hish....mamat ni x paham2 bhs, aku dah kata x boleh bg tu x boleh la, x reti2.

Last2 aku ckp kat mamat perasan tu cenggini 'maaf x boleh bg no fon sbb nnt husband saya mrh' Ha...amik ko terkejut dia. Yang mamat perasan tu jwb cenggini pula 'Ya Allah da kawen' terus bla cpt2 sbb da malu sgt2 hahahaaa.

Tu la len kali sblm nk ngorat tu tye dulu...fikirlah kenapa bila dia mntk no fon aku x bg. Lau aku x bg tu tentu la ada la sbbnya. Skrg da termalu sindri kah..kah..kah...



Hurm...dia x nmpk ke muka aku ni mcm org dah ada anak seploh hahaa =)

Monday, June 27, 2011

Crazee Team gathering + Surprise my Besday

Setelah 9 thn kami berjumpa semula...

Semalam ada small gathering kt umh cousin ku di Semenyih. Actually mmg dah plan awl2 nk buat gathering tp masing2 sibuk, ada yg dah kawen tu duduk jauh dah ikut suami dn ada yg tgh dlm pantang. Yang busy cr brg2 kawen pun ada.So x ramai la yg attend smlm. Apa2 pun tetap meriah...

Disebabkan cousinku tu dah nk behijrah ke Australia ikut husband dia menetap di sana so kami plan sekali lg utk buat gathering kt umh mak dia je kt Semenyih memandangkn sedara mara pun ada kat situ.

Sebenarnya aku dgn cousin aku ni prnh satu sekolah dulu dn satu class ms form 4, bila form 5 class kami lain2. So kwn2 dia kwn2 aku juga even sbnrnya kwn2 ku itu ada yg class lain2. Lm sgt x bersua lg2 after 9 thn meninggalkn alam persekolahn, masing2 pun dah berubah dr fizikal size termasuk la aku yg semakin mengembang hadoi...yg tembam jd kurus, yg kurus jg tembam mcm aku ler...

Seriously mmg aku x tau ada surprise besday utk aku smlm, terharu sgt2...thanks la Awe sbb buatkan ku cheese cake yg superlicious sedap tu. Tak lupa kpd family member,kwn2 dn en tunangku yg turut serta dlm majlis itu.


Kami tgh soru mee kari chef Romy
Cheese cake besday by Chef Adlina aka Awe.


Masing2 nak blk dah...


Jumpe lg korang kt majlis aku nnt yek


Hadiah dr adik sedara




Thursday, June 23, 2011

Khamis sudah...bila nak Jumaat =)

Asal hari khamis je mesti excited nak tggu hari Jumaat sbb x sbr nk tggu weekend sbnrnya heheee.


Dis week x de entry menarik nk citer kt sini tp next week compem ada sbb Ahad ni ada small gathering dgn dak2 crazee team insyaallah moga2 berjln lancar hendaknya.


Tak sbr nk tgk apa chef Romy dn chef Awe msk nnt maklumlah chef dua org tu dah nk pi Aussie end of dis month so nnt x jmpe dah dlm tempoh yg agak panjang.


Utk small gathering tu nnt aku dah plan sesuatu tp x cnfirm lg la nm pun plan kan...x leh citer la rahsia kene tggu entry berikut tu pun lau aku igt ler...maklum ler...umur makin meningkat makin cpt pelupa lg2 29.06 dah nk dekat hehee.


Aku pun dah ready2 kosongkan memory camera cybershot ku itew, telah ku remove semua gmbo2 dlm tu dan biarkan kosong x larat aku bila tgh syok bergambar tiba2 memory full, mls nak pilih dn delete satu2.


Nsb baik dah back up semua gambar2 itew dlm laptop.

Thursday, June 16, 2011

Happy Besday Sufiah Ilfi Husnia...

Harini 16 June besday adik angkat ku Fifi, maka genaplah usianya 4 thn. Thn dpn start skolah dah tu tp dia x nak g skolah, sbbnya aku ni suka sgt nk menyakat dia hehee aku kata 'kat skolah cikgu lg garang dr mama lantak lah...nnt kakak degil2 cekgu rotan huhuuu'. Terus dia jd fobia nk g skolah, asal aku sebut g skolah je dia buat muka nak nangis pastu nyorok bwh kerusi ha...mmg itu la tabiat dia kalau dah merajuk.

Actually mama ku jg dia sejak dr baby lg dr usia dia 3 bln sampai la skrg ni dn maybe sampai dia skolah kot mama ku jg dia memandangkn rumah ibu dia dekat je dgn rumah kami. Sudah tentu nnt dia skolah pun kat area2 berdekatan umh kami tu nnt. Budak nakal ni sgt manja tau dgn abahku mengalahkn abah dia sindri, maklumlah abah aku tu x garang orangnya dn suka melayan jika nak di bandingkan dgn abah dia jauh bezanya sbb abah dia garang sikit orangnya.

Before ni prnh la beberapa kali celebrate besday dia kat umah ku tp ms tu aku x join sbb still study kt Shah Alam lg huhuuu. So semalam mama ku bgtau harini besday dia so saje la beli hadiah, aku x tau nak beli hadiah apa so time rest td g rayau2 jap dlm Viva Mall tu tgk2 mainan n teddy bear apa yg best. Memandangkan skrg ni musim game Angry Bird so mmg byk sgt la teddy bear angry bird yg di jual. Sampai aku pula yg rambang mata x tau nak pilih yg mana satu.Last2 berkenan dgn satu karakter ni si itik kuning hehee sbnrnya x igt apa nm karakter si itik kuning ni dlm Angry Bird main hentam saja kasi nama.

Heppy Besday Fifi

Friday, June 10, 2011

2 year Blogversary..







Pejam celik pejam celik dah 2 thn rupanya usia blog aku nie... since June 2009-June 2011. Dah byk perkara yg ku merepekkan di sini since dr zmn study sampai la zmn bekerjaya. Soon zmn berkeluarga lak heehee. A lot of thanks to my viewers dn para komentar yg sudi terjah blog saya yg x seberapa nie.

Thursday, June 9, 2011

Puaka Karak: Makhluk Aneh Makan Orang

Puaka Karak: Makhluk Aneh Makan Orang: "Sekitar 1984 di perkarangan Lebuhraya Karak. Berlaku satu tragedi ngeri kepada sebuah keluarga berbangsa Cina. Dipercayai si suami mati t..."

Sape dah tgk movie karak? dgr citer movie Karak tu ada la sm sikit dgn kisah seram di ats ni iaitu ada makhluk yg tidak di ketahui spesisnya itu telah merobek2 mangsa yg terkandas kat tepi2 jln raya sekitar lebuhraya karak tu akibat drpd kereta rosak. Ada yg kata makhluk tu spt mawas @ kelawar yg sgt besar. Wallahualam sekadar berkongsi keseraman je hehee... Jgn lupa sila klik link title di ats utk mengetahui cerita seram lebih lanjut.
-CREDIT TO Blog Puaka Karak-

Sunday, June 5, 2011

Cousin Wedding

Hari Jumaat yg lalu aku telah ambil cuti awal2 utk attend my cousin weds kat Kuantan Pahang. Actually hari jumaat tu adlh hari akad nikah my cuzzy dn majlis sandingnya pula pd hari Sabtu.
Kami bertolak dr Cheras ke Kuantan pd pukul 9 pagi dn berehat kejap kt R&R Petronas Temerloh lau x silap la. Kami tiba di Kuantan pd pukul 2.30 dn agak lewat tiba krn kereta abah buat hal sikit + jln jam kt area pekan Kuantan.

Sampai2 je duduk kt luar kejap sbb majlis akad nikah otw ms tu so nk masuk dlm dah ramai org jd duduk kt penanggah je dulu tggu majlis akad selesai. Lps dah selesai majlis tu kami mkn tengahari dulu then masuk dlm jmpe kak Shida kejap dn berfoto. Agak ptg sikit kami dibawa ke rumah penginapan Homestay area2 situ jg. Sampai kt Homestay tu mandi manda dulu sbb cuaca pns sgt ms tu x thn rsnya then rest jap.



Majlis sanding keesokan harinya bersiap2 lps tu mcm biasa msti berfoto2 dulu, x cukup camera cybershot camera enset pun ku bedal sampai memori fon da full dibuatnya huhuu rs sayang pulak nk delete file2 kt dlm tu.






Selamat Pengantin Baru Kak Shida...semoga kekal sampai ke akhir hayat dn cpt2 dpt baby yek.



Abs majlis ptg tu kami singgah Teluk Chempedak. Mmg x sah kalau da sampai sini x singgah lg2 umh pak cik ku dekat je dgn pantai tu. Lps ambil angin dn berfoto br kami singgah umh pak cik mkn mlm dn bersolat. Oh ya gmbo time mkn lupa nk snap.

Berfoto bersama mama mak cik, pak cik dn cousin.


Kami bertolak pulang pd pukul 9.00 mlm dn tiba di rumah pd pukul 2 pagi.
Oh..dis month byk undangan perkahwinan harap2 aku dpt attend.

Tuesday, May 31, 2011

Happy Tuesday.

Hye all....
Hari ni x de entri yg menarik utk dikongsi sbb saya sdg sibuk membetulkn apa2 yg x betul kt blog saya ni.
Geram sbnrnya dgn blogspot ni haritu x leh log in skrg dah boleh lps tu ada penyakit lain pulak dtg, lps da boleh sign in x boleh nk komen blog sendiri pulak hurm..... trpksa komen as a anonymous huh! ni yg nk merajuk dgn blog nih.


Tp...nsb baik mood saya ok harini. Jika nak dibandingkn dgn minggu2 yg lps aku agak moody sikit x tau la kenapa tp starting yesterday da mula ok. Apa2 pun aku cuba utk 'happy' kan diriku sebaik mungkin, x mo stress2, monyok, moody kan.. Ha...nk tau apa yg aku buat utk 'reduce' kan mood x happy aku ni? Senang je... kt bwh ni ada beberapa step 'How to make my self Happy' :



  1. Stay healthy -cr aku 'stay healthy' bkn jg pemakanan yek tp melantak ikut suka asalkn ko happy sudah x yah sekat2 nnt lg stress betul x?


  2. Exercise regularly -Yg ni very easy as a 'easy rider' tp kt umh aku x de 'easy rider' yek so cr aku exercise adlh dgn ber 'window shopping' , sambil cuci mata sambil exercise mudah kan, kalau exercise pakai easy rider tgk dinding umh je lg la stress kan. Bila window shopping ni kita takkn rs penat sbb kita terlalu ghairah tgk2 baju, aksesori, make up dn mcm2 lg kat Shopping Mall sehingga kaki bagaikn nk tercabut pun still steady je.


  3. Rest well - Tido secukupnya @ tido sepanjang hari? Terpulang la kalau da stress sgt kdg2 tido pun x lena dn kalau terlalu happy pun sm juga lg2 lau ada sesuatu yg membuatkn kita excited.


  4. Make someone else happy -Yg ni payah sikit nk buat org happy sbb diri sindri pun x happy cmno tuh, cer citer skit...


  5. Remove friends who are negative from your life - Hurm...yg ni ada betulnya jg, agak2 friends kita tu yg menyebabkn punca kpd 'unhappy' kita tu remove je dia dr facebook kita hohooo kejam. Buat ms ni aku xde lg nk remove kwn2 yg aku kenal dr facebook sbb mrk bkn lah punca aku 'unhappy' .


  6. Have a pet - Mari kita membela haiwan. Haiwan yg paling aku suka adlh kucing tp kucing yg cerdik, mksdnya kucing itu msti pndai jg kebersihn, tidak membuang segala jenis bhn pembuangn dr bdnnya sesuka hati di dlm rumah except kt toilet. Dulu aku ada bela seekor kucing dn kucing trsbt sgt senang dijaga sbb dia pndai menjaga dirinya. Tidak membuang najis sesuka hati dn pndai cr toilet utk melepskn hajatnya. Kucing skrg ni da upgrade x pyh nak cr pasir, da ada toilet so gunakn kemudhn yg disediakn. Tak menyusahkn malah akn lbh disayangi....aku pun x stress.


  7. Watch comedies - Agak2 stress tak reduce gak kita tgk Maharaja Lawak tp kdg2 ada gak lawak yg x berapa nk menjadi tu boleh buat aku lg tensen.


  8. Buy a small present for yourself. Chocolates,fresh flowers or things that you like - Oleh krn x de org yg phm dn x reti nk pujuk aku so...beli la sendiri. Lau chocolate x pe lg tp bunga? Pergi kt kedai bunga tu then suruh org tu gubah cantik2 siap ada kad ucapan bagai lps tu tulis wish kt kad tu sendiri. Kira syok sindri. Boleh ek? Ha...tp if situasi 'unhappy' itu berpunca dr psgn kita la, kira kita perli dia la kan huhuuu...lps da beli bunga tu kita snap gmbo then letak kt facebook dn jgn lupa tag 'dia' skali gerenti 'dia' bengang hahaaa.


  9. Have breakfast in bed - Jgn nk gatal cuba2 mkn ats katil cnfirm mak aku bebel begini "ko igt ni kt omputih sana ke mkn2 ats katil...mau segala lipas, tikus, semut berkampung dlm bilik tu..." hamik ko.


  10. Go to the zoo or aquaria - Salah satu hajat aku yg tak tertunai lg nk p Aquaria. Bila la agknya dpt pi...tak de geng yg minat nk join huhuuu. Agaknya kene tggu aquarium kt Aquaria tu pecah br dpt pergi kot.


  11. Read my blog - Lastly tgk2 balik blog sendiri yg makin celaru dn mengarut ni dr yg awl sampai yg latest entri. Kira mengenang kembali memori yg telah dicatatkn disini itupun kot2 boleh kasi aku happy.

Sebenarnya byk lg cr2 nk kasi diri kita happy tp kdg2 lau dah byk sgt boleh jd x happy pula nnt.








Friday, May 27, 2011

Keanggunan Sejati Aisyah...



Kenapa tajuk entri ku kali ini mengenai Keanggunan Sejati Aisyah? Hurm...sebnrnya begini ceritanya, waktu lunch td aku g la mkn kt kedai mamak. Menunya mee goreng mamak je tiba2 tekak ni x brape nk selera sgt akibat effect dr mata ku yg sakit dn membengkak ni sampai ke kepala perginya punya la berdenyut2 kepala. Lps dah abis mkn tu cpt2 g surau solat zohor dulu, lps da abs solat terigat pula ada book fair kt Viva Mall tu. Ms nk g surau tu da prsn ada Popular Book Fair mmg cdg nk singgah tgk. Oleh krn ms x mengizinkn sbb da nk abs lunch hour aku smpt belek2 je buku2 kt situ dn x smpt round satu hall tu. Fikir punya fikir blk krg la singgah.

Bila opis hour dah tamat cpt2 singgah kt book fair, niat hati nk beli la satu dua buah buku utk dibaca hujung2 minggu ni. Sampai2 je terus ketempat mula2 aku dtg tengahari td. Mula2 belek novel cinta tp x berminat nk membaca novel2 cinta skrg ni sbb rs mcm dah x de feel nk bc novel2 cinta ni. Apa yg aku nk cr adlh sebuah buku yg betul2 ilmiah dn kene dgn diri aku skrg ini walaupun ianya adalah kisah cinta, mksdnya yg sesuai dgn umur dn tahap pemikirn aku skrg ni. Aku inginkn sebuah buku yg mengandungi segala unsur2 mesej&pengajarn yg berguna buat diriku dn yg boleh diikuti dn diamalkan dlm hidup. Agak lm juga la membelek2 buku tp x jg jumpe yg berkenan dihati. Lebih kurang setengah jam br aku terjumpa buku ni 'Aisyah ummul mukminin - Keanggunan Sejati, tgk tajuk cerita mcm mengancam je bunyinya kan so dah terpikat lalu grab la apa lg. Belek2 isi dlmnya rs x sbr nk bc, lgpun da lm aku cr buku2 begini, sblm ni aku prnh bc kisah Aisyah dn madu2nya dlm internet tp kisahnya pendek2 je x full story so x puas nk tau bagaimana Aisyah mengharungi hidup bersama suaminya Nabi Muhammad s.a.w serta madu2nya yg lain. Aku ingin tahu bagaimana Aisyah boleh berthn mengharungi hidup bermadu ini.

Buku ini sgt sesuai utk wanita2 samada yg sudah berkahwin @ yg bakal mendirikn rumahtangga mcm aku ni. Aku hrp lps bc buku ni dptlah aku manfaatkn dlm kehidupn berumahtangga kelak.

Actually pd mula-mulanya nk beli buku 4 mazhab Imam Mahadi, Hambali, Syafie dn Maliki tp hrganya mhl pula so x jd. Ikut hati nk beli lg beberapa buah buku2 ilmiah yg lain tp x pela...lain kali boleh beli lg. Hurm..oklah x sbr rsnya nk bc buku ni dah. wassalam...

Sunday, May 15, 2011

Cameron Highlands

Agak lama juga family kami tidak pergi bercuti/bersiar2 bersama, maklumlah masing2 sibuk kje dn study. Lagi2 adik2 aku yg masih blaja lg, memasing sibuk dgn study, exam dn mcm2 lg la termasuk la abahku yg sibuk bekerja jarang beliau dpt cuti hari weekend. Itupun nasib baik la kedua2 adik lelakiku Amali yg br lps abis Matrik tu dpt mntk cuti kje KFC, yg lg sorang adik bongsuku pula br lps SPM kje kat Pizza pun nsb baik dpt cuti lau x mmg slalu je x cukup corum. Manakala adik lelaki ku yg bwh aku tu pula br je tamat pengajiannya di UM, tggu konvo je. Seronok parents aku dua org anknya da lps tinggal lg dua org je lg nak tanggung.

Sepatutnya nak ajak family bermlm di hotel je tp kedua2 adikku x boleh pula sbb dpt cuti sehari je. Maklumlah kje F&B mmg susah sgt nk dpt cuti lg2 weekend, aku phm sgt sbb da ada pglmn, dats why la aku tukr kje lain.

Perjalanan kami bermula di Perak, iaitu di Desa Iskandar rumah bakal mertuaku insyaallah...Mmg plan asal nk g pergi ke sana sbg membalas kunjungan mereka ke rumah ku dulu so br skrg dpt pergi ke sana setelah kesemua ahli keluargaku semuanya free. Bertolak dr rumah pukul 8.30 pagi dn tiba di rumah parents tunang pukul 12.30 . Sampai2 tu duduk2 kejap sambil borak2 lps tu kami dihidangkn mknn tengahari yg lazat. Paling aku suka sambal tempoyak sbb lain sikit dr tempoyak colek negeri sembilan. Lauk2 lain ikan bawal msk sambal, sayur kacang panjang goreng, kari aym, jelatah dn ulam2. Dessert bubur gandum tp org Perak panggil bubur tu kuah, air minuman pula air sirap. Lps da abis mkn tu harusla angkat pinggan2 tu semua hntr ke dapur, kenela ringan2kn tgn tu sikit basuh pinggan kan...br la sejuk mata mertua memandangnya eceh...

Da kyg tu sambung blk borak2 sementara tggu waktu zohor, lps da masuk waktu zohor tu kami tumpang solat kat bilik en. tunang lps tu br kami berangkat ke Cameron Highlands.

Setiba di Cameron x tau pula nk singgah mne so call mama tye nk singgah mne dulu maklumlah naik kereta lain2. Lps tu mama kata singgah terus kt tempat org jual2 sayur kemudian br terus g ladang teh. Tp sblm sampai kt tmpt sayur tu kami singgah dulu kt Bee Farm sbb nk g toilet, da sampai situ tgk2 la apa yg ada dn berfoto. Lps tu br g kt Brinchang tmpt org jual2 sayur tu tp kami x masuk sampai dlm pun sbb nk cpt. Last skali br g ladang teh pekena teh pns dgn cheese cake.

Anggaran pukul 7 tu br bertolak pulang.





Sempat jg beli sepit rambut tp x sepit kt rambut la nnt sepit kt shawl je. Dlm bonjot tu teh juga tp mix la mcm2 favor Mr. fiancee bg. Beli teh favor grape dn strawberry nnt nk letak kt opis.

Monday, May 9, 2011

Part II - ❤❤ Mother's Day ❤❤

Venue:Kg bt 3 Semenyih.
Time: 8.30pm
Event:Mother's Day Celebration









Anggaran pukul 6.OO ptg lps pulang dr Carefour tu iaitu selepas seronok try baju suma tu aku pun bersiap2 utk balik kg mama pula untuk celebrate Hari Ibu kat sana. Semua ni idea Mak teh aku la nk surprise kan nenek katanya. Ada la buat makan2 sikit, nasi minyak lauk kari aym dn jelatah. Yg lain2 cake, nugget, drumet dn air sunquick je. Very simple but still happening on that time.

Sampai2 je kt kampung orang da ramai je berkumpul tunggu kami yg last skali sampai hehee. Lps tu br aku sedar yg aku lupa nk beli hadiah utk nenek adeh...apa nk buat ms shopping tu igt brg sindrik je huhuuu. Masuk2 je terus kuarkn camera tp x sempat plak nk snap gmbo nenek hembus lilin huhuuu. Mmg acara mlm tu 3 dlm 1 la. First surprise utk nenek, second celebrate skali besday adik sedara dn third anak2 maklong plak wat surprise. So mlm tu ada 3 cake la jdnya. Macam biasa kje aku keluarkan camera cybershot aku tuh snap gmbo, ha...dan2 la ms tu memasing br sibuk nk kuarkan camera lau tak mmg x de la gmbo kenangan.

Dah abis snap2 gmbo br la aku reti nk ambil pinggan dn cari mknn, org lain da lm start mkn aku je sibuk snap gmbo hee.. Lps da kenyang tu borak2 jap sampai kul 10.30 lps tu br la gerak pulang ke rumah memasing. Sampai je umh apa lg kebabo la ats katil kroih...kroih...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...