Wednesday, February 23, 2011

Movies 2011

Agak lm kiranya aku tidak menonton wayang. Slalu time study dulu tiap2 bln g tgk wayang. Asal ada citer br je msti nk tgk. Ok la actually yg aku list ni adlh di antara movies yg aku rs nk tgk nnt. Yg x tersenarai tu korng leh tgk kt web ni ek http://teaser-trailer.com/movies-2011.html

FEB 2011 MOVIES




citer ni mcm best je kan tiba2 org suma x de mcm ada sesuatu yg sdg berlaku.
~VANISHING ON 7th STREET~


APRIL 2011 MOVIES



APPOLO 18 ni pun mcm best gak. Citer psl para angkasawan g ke bulan then mcm terkena virus, lps tu apa terjadi? Hurm kene tgk la lau nk tau kisahnya.


FAST & FURIOUS 5 adlh kesinambungn citer yg sblm2 ni. Lau ada kesempatan citer ni pun nk tgk jg.


MAY 2011 MOVIES

Sape peminat2 Johnny Depp yg ensem nih boleh la tgk PIRATES OF THE CARIBBEAN 4-On Stranger Tides


JUNE 2011 MOVIES


X-MEN. Kesinambungan Professor X yg dah hilang tu. Adakah Professor X akn muncul kembali? Saksikan movie ini pd June nnt yek.





SUPER 8 mcm citer Alien pun ye gak. Best ni, aku mmg suka tgk citer2 Alien, Fiction & Action nih.


JULY 2011 MOVIES


Citer ni yg paling di tunggu2 TRANSFORMER 3. Boleh la tgk time besday aku nnt.


AUGUST 2011 MOVIES


Tgk citer Piranha ni confirm x selera nk mkn ikan dah ble tgk nnt ngee~ Ditayangkn pun dlm bentuk 3DD ok jgn memain tau bkn 3D dah.


OCTOBER 2011 MOVIES

Citer SAW 8 ni x de trailer lg kt you tube. So ada sape2 berani nk tgk movie ni?


Actually byk lg movies yg bakal ditayangkn sepanjang 2011 ni tp tak tau la dpt ke tgk kesemuanya.

Tuesday, February 22, 2011

Pengalaman Di Ragut (Kisah Benar)

Tetiba ku rs nk citer psl pglmn yg terjadi pd diri sendiri ketika diragut. Sebenarnya kejadian ragut ni terjadi dlm hidupku hampir dua kali jg la. Pertama ms usiaku masih kecil iaitu seawl usia 4 thn. Can you imagine bdk sekecil itu prnh diragut? Msti trauma yg amat. Kejadian yg kedua pula berlaku pd diriku brsm seorng lg sahabatku ketika kami dlm perjalnn ke kelas, ms tu kami study kt MSU Shah Alam, sem 4 x silap aku.

Ok lah aku citer kejadian yg pertama dulu yek. Ketika umurku 1-5 thn aku tinggal dgn family ku di flat DBKL, ms tu arwah datuk ku krja dgn DBKL after pencen jd askar then ats nmnya kami tinggal kt flat Sri Pulau Pinang. Mmg sejak dr kecil sampai la skrg ni aku dibesarkn di KL. Lau pindah pun kat area2 cheras jg. Masa tu kami tinggal di tgkat ats skali iaitu tgkat 5. If korng dr kajang or bdr tun razak nk ke KL korng akn prsn umh flat DBKL yg kaler kuning tepi jln tu.

Bila aku nk g kje pun hari2 lalu jln tu dn slalu jglah tgk umh tu yg mne tlh meningglkn byk kngn manis ms aku kecik2 dulu. Ms aku kecik2 dulu aku dgn adik ku yg second ni suka sgt duduk kt balkoni umah sambil juntaikn kaki kt luar balkoni tu semata2 nk tgk keretapi lalu yg mne skrg ni laluan keretapi trsbt dah ditukr jd laluan lrt stesen miharja (tmpt aku naik lrt slalu skrg ni =) ). Kdg2 bila time new year dpt la kami tgk bunga api secara live dr balkoni umh dn x yah la g sesak2 kt Merdeka Square tu.

Selain drpd tgk keretapi dn bunga api kt balkoni tu aku jg suka tgk aktiviti jualn pasar mlm kat bwh umh ku tu. Paling aku suka tgk org ramai2 g bli belon yg dipam dgn gas tu utk anak2 mrk dn aku slalu mntk kt parents aku belon. Seronok sbnryna tgk org kecoh2 meniaga kt psr mlm tu. Akibat keseronokn itu la aku terigin sgt nk ikut bapaku g psr mlm. Mmg tiap2 minggu bapaku g psr mlm bli apam balik fevret kami.

Then one day aku merengek2 kat bapaku nk ikut g psr mlm jg makanya bapaku mglh dn membawa ku ke psr mlm walaupun sbnrnya bapaku tak berani nk bawa sbb aku kecik lg takut tercicir nnt. Maka dgn itu aku berasa teramatla seronoknya krn first time dpt ikut g psr mlm dn melihat dgn lbh dkt lg aktiviti trsbt. Ms lps turun tangga umh tu kira br jln beberapa lgkh je ada la satu couple ni cina la mcm usik2 leher aku tp aku x tau la apa motif dia, yela akukn kecik lg mne tau permainan busuk org dewasa ni. Bila aku pndang diorng wat muka bengis je konon2 mrh la aku pndag diorng. Aku still igt lg sampai skrg baju kaler apa couple tu pakai. Yg lelaki pkai t-shirt putih dgn suar pendek, manakala yg gf dia pula pkai t-shirt putih dn suar pendek jg. Tgk muka diorng adlh umur dlm belasan thn.

Lps tu aku igt kejadian tu dah berakhir disitu, bila smpai kt tmpt jual apam balik tu aku kene lg tp dgn satu keluarga India pula, ada bapak, 2 anak prmpn dn sorng mak. Pergh...1 family jahat! Diorng wat perkara yg sm jg mcm couple cina tu. Tp bila aku pndang diorng hye senyum2 je wat muka x berslah, byk kali gak la diorng try nk bukak rantai kt leher aku tu. Mmg aku x syak pape lg, yela budak2 mne tau ada org berniat jht kt kita kan. Lps bapaku dah bli apam balik br la kami berjln pulang ke rumah. Ms on the way tu aku terserempak couple cina ni lg adoi...ms tu aku dah mula rs takot dn x sdp hati. Ceh...kecik2 dah pandai x sdp hati. Psgn couple ni sgt nekad nakkan jua rantai leher aku nih. Korng tau apa dia buat kt aku? Dgn tidak berperi kemanusiaannya dia tlh merentap rantai leher ku dgn gnsnyer, PERGH...meraungku kt situ jugak beb. Mmg org yg lalu lalang kt psr mlm tu berkumpul tgk aku huhuuu. Mmg kontroversi la time tu kan, aku kene terjah dek m.cik2 n p.cik2 yg dtg tgk keadaan ku. Sblm tu bapaku yg terpernjat tgk aku dok meraaung x tentu psl trus tye aku knape. Aku yg dah meraung x hengat dunia tu x terkata dah menangis je sambil tunjuk leher aku. Then br la bapaku prsn rantai leherku telah di ragut. Mmg time tu org dok kerumun aku la tgk leher aku dah merah2 nsb baik x putus leher aku. Gila pye org, sakit kot kene rentap. Bila blk umh bapa ku citerkn kejadian trsbt pd mama ku. Ms tu mama ku dah terpinga2 tgk aku nangis2. Bila mama aku tgk leher aku merah terus tye bapaku apa yg telah terjadi. Mama ku pun mula la sedih dn riso tgk leher aku merah2 akibat kene ragut dn lbh sedih lg bila mana rantai yg aku pkai tu br je mak aku beli ms tu, mau x sedih. Mmg tu jela sekali aku g psr mlm kt situ slps kejadian buruk itu berlaku dn tidak prnh lg slps itu aku mntk nk g psr mlm dah. TRAUMA aku dibuatnya. Lps kejadian tu satu brg kemas pun aku x pkai kecuali subang je sampai la darjah 5 lau x silap la br bapaku belikn ku rantai leher yg br. Dats why la aku kurang gemar nk pakai brg kemas. Lau nk pakai pun ble time raya or g kenduri je.

Story ku yg kedua pula berlaku ms tu aku study kt MSU. Aku igt lg time tu aku nk g class utk subjek French language dgn memberku sorng ni classmate ku merangkap roomate ku. On the way jalan sampai kt Kondo Acapella tu ada 3 org mat rempit sedang usha2 dn kaco2 kami. Sorang naik motor RXZ follow blkg kami dn 2 org lg naik satu motor follow dr dpn dn berfungsi utk menganggu kami. Manakala yg follow blkg tu pula berfungsi nk meragut kami la kiranya. Bayangkn kami dah jerit2 pun x de org nk tolong. Ms tu kami dah lalu dkt dgn area kedai mkn, org yg tgh mkn2 kt situ just tgk je. Mmg pttla diorng ni berani nk meragut sbb sikap sesetgh 'org kita' yg x suka ambil peduli dgn apa yg berlaku pd org lain walhal dpn mata je tu. Mmg kami ms tu dah x sdp hati sgt2 sampai la kt satu lorong ni diorng mula la nk try ragut tp kebetuln kami pakai payung sbb ms tu cuaca pns so diorng x dpt nk rentap la beg kami. PDN MUKA!
Then lps lorong pertama tu kami ambil keputusn lalu kt dpn kedai mkn yg ramai org so diorng x dpt follow kami. Alhamdulillah mrk x berjaya meragut kami, untung pakai payung. Lps selamat sampai kolej dlm 15-20 minit dlm class tiba2 ada sorng dak class jd mangsa ragut mamat 3 ekor tak guna tu. Ya Allah...diorng ni x serik2 betul. Ramai gak student yg jd mgsa diorng.

Itu la kisah bnr yg berlaku pd diriku. Tentu anda di luar sana pun mgkn ada pglmn yg sm prnh diragut spt diriku. Sekian utk entri kali ini. Oh ya aku ada jnji nk sambung kisah seram ku tp nnt2 la bila mood seram tu ada br ku citerkn kt sini yek =)

Moral of the story: Lau ada ank prmpn yg masih kecik tu tak yah la pakaikn rantai emas ke apa2 brg kemas yek bahaya. Lau ragut x de impact apa2 x pe ni if putus leher ke tgn ke cmne. Peragut skrg ni kejam. Lg satu aku nk beri nasiht kpd masyarakat kt luar sana tu tolong la prihatin ble tgk ada org nk kene ragut yek dn bknnya p tgk jek.

Saturday, February 19, 2011

Ain Kawen.







Bulan ni byk juga la undangan majlis kawen kwn2. Next week pun ada lg tp x tau dpt g ke x. Majlis kawen td venue nya kt Dewan Komuniti Bdr Tun Razak tingkat 8, bersebelahn dgn stesen LRT.

Td pegi pun dgn mama dn abah je. Adik2 yg lain mcm biasa la sibuk dgn krja dn study. Nak ajak boypren skali koje pula. Actually yg kawen ni adlh kwn sejiran dulu time zmn kecik2 dulu, kwn satu skolah dn satu tmpt mengaji pun iye. Ms pegi tu jmpe la ramai jiran2 lm kt sana, anak masing2 rupa dah lain, dulu comot2 je biasa la zmn budak2 dulu...aku pun sm hehee. Bila masing2 dah besar dah jd anak dara dn bujang makin lawa lak aku tgk sampai x kenal. Yelah ms aku pindah dulu pun diorng kecik2 lg, terasa lak aku dah makin tua hihiii...

Actually pengapit pengantin prmpn ni pula adlh kembarnya, emm seronok la ada adik-beradik prmpn leh jd pengapit. Aku? nk kne cr dn booking pengapit utk majlis kawen ku nnt yg entah bilanya. Lau majlis belahku ada la orgnya tp belah lelaki nnt x tau la sape yg nk jd pengapit aku. Hurm x pyh la pk skrg belum msnya lg =)

Td pun x smpat nk amik gmbo bersama2 pengantin, mak pengantin, dn adik-beradiknya. Smpt amik gmbo dgn cousin2 pegntin yg ku kenal je, sbb kene blk awl td, biasa la abah ku ada kje. Pape pun Selamat Pengantin Baru Ain =)

Thursday, February 17, 2011

~SeRaM~

Entri pd kali ini aku nk citer psl kisah2 seram yg aku sendiri laluinya. Mungkin pembaca2 di luar sana juga turut mengalami kisah2 seram yg mgkn lebih seram dr kisah2 seram yg akn aku ceritakn disini.

KISAH SERAM I
Kisah seram yg pertama ni berlaku kira2 12 thn yg lalu ketika itu usia ku br 14 thn lau x silap aku la. Ms tu aku tinggal kat umh teres dua tingkat. Kisah seram ni bermula apabila satu family ku kene kacau. Actually ms aku skolah rendah lg aku dah kene kaco, ms tu aku blk dr skolah agama. Setiap kali aku lalu kt tepi blkg umh aku tu je msti ada suara mcm org panggil2 nm aku. Aku igtkn mak aku panggil, padahal mak aku ada kt dpn aku tu je tgh borak2 dgn jiran sambil tggu anak2 blk skolah. Ms tu jam menunjukkn pukul 6.30ptg, kira nk dekat senja la. Ptt la org2 tua slalu berkata pd anak2 mrk lau dah dekat kul 7 mlm tu @ nk dekat senja jgn main2 kat luar lg sbb time2 cenggitu la setan byk merayap2 kat luar. Mula2 tu aku seram la juga tp da lm2 slalu sgt bnda tu ngaco aku je lm2 jd lali pula, Mknanya makhluk tu da kenal nm aku la huahaaa.

Sehingga la pd suatu mlm tu, kejadian itu berlaku ketika aku dah masuk skolah menengah la. Makhluk tu da mula agresif mengganggu keluarga kami. Pada mlm trsbt lbh kurang kul 12 malam, tetiba kami ada dgr bunyi bas masuk kt tmn perumhn kami,pd mulanya kami anggap biasa krn mmg time cmtu ada bas masuk tp bila tgk kt tingkap x de pun bas mgkin da pergi kot. Kira2 seminit dua cmtu la tiba2 mcm ada org mengamuk gegar2kn gate rumah kami. Bila di intai melalui tgkp rumah x de sesape pun, lps tu dgr lagi gate umh di gegar2 buat kali kedua. Adik aku p la bukak pintu pulak tgk sape yg gila memekak2 nk buat kaco memlm buta nih, skali tgk mmg sah x de sape2 pun kt luar tu. Kalau korng la apa yg korng fikirkn time tu?

Then, family kami pun masuk tido around 12.30am la lps da kene kaco dgn jembalang tu. Igtkn dah x kaco dah, kali ni mmg teruk bnda tu ganggu kami sekeluarga. First adik2 aku kene kaco sampai diorg tdo bukak lampu, then aku pulak kene. Korng nk tau dia kaco aku cmne? Pd mlm tu, sblm kejadian la aku rs persekitran bilik tdo aku tu mcm gelap dn suram sgt x spt biasa, slalunya jiran blkg umh aku tu slalu tdo bukak lampu sbb dia ada bela kucing, kucing dia takot gelap kot...tp pd mlm tu dia tdo tutup lmpu pula, so aku selak la langsir tgkp bilik aku tu sikit bg terang sbb aku rs gelap sgt plak mlm tu, nk bukak lampu tdo aku x suka pulak tdo terang2. Bilik tdo aku pula kt tingkat ats dgn bilik adik2 ku yg lain.

Keseraman pun bermula apabila makhluk tu ketuk2 tgkp bilik aku mcm nk pecah tgkp tu dibuatnya. Mula2 aku buat x tau je la sbb ku pk aku mimpi tp lm2 bising pulak kurasakan sehingga mengejutkn aku lalu aku pun bangkit dr tdo dn tgk kt tgkp tu apa kebenda yg dok wat bising mlm2 ni. Mula2 aku pk org ke yg ketuk2 tgkp then if org ngape x nmpk bayang2 tgn yg sedang mengetuk tgkp dan kenapa if org dia sanggup nk naik ats bumbung umh aku ni semata2 nk ketuk tgkp bilik aku, second aku pk if org baling batu bertalu2 pun x nmpk bayang2 batu dn mestila dah pecah tgkp bilik tu. Third, aku pk ni msti bkn org, bila aku dah mula terpk yg bkn2 cpt2 aku tarik lgsir tu tutup smpai abs dn tarik selimut. Tp bunyi tu makin galak lak ketuk tgkp tu. Aku yg makin rs bnda tu semakin menggaggu apa lg aku pun tendang la tgkp bilik aku tu dn cuba halau bnda tu supaya x ganggu aku lg, mula2 tu degil gak bnda tu nk pergi tp lm2bnda tu dah putus hrpn kot nk kaco aku lalu bnda tu pun pergi dn kaco adk aku pulak ngee~ Esoknya mmg kecoh la masing2 citer psl kejadian mlm tu.

Aku igt kejadian tu terhenti setakt tu aje tp makin menjadi2 pula,bila aku tdo x kira la mlm ke ptg lps blk skola ke bnda tu kdg2 cuba himpap time aku tdo lg2 lau aku tdo terlentang. Ms mula2 kene tu sekali je aku bc ayat kursi dlm hati dan kdg2 tu bc x sampai separuh je bnda tu dah pergi, tp semakin lm semakin kerap dn dasat pula bnda tu himpap aku time tdo kdg2 tu sampai rs x leh nk bernfs dah bila mne bnda tu tau aku bc ayat kursi lg la dia tekn perut aku smpi aku terslh bc, ada la dkt 3 kali aku bc ayat kursi x gak mende tu pergi. Ms tu mmg aku da x tau nk buat apa lg dah selain meneruskn jg bc ayat kursi tu smbil cuba2 nk bukak mata tp pyh jg, aku cuba...cuba...dn cuba br aku terbgn dr tdo. Semenjak peristiwa tu berlaku aku slalu je tdo lewat bila mlm sbb takut bnda tu kaco himpap aku lg.

Sampai la pd suatu mlm yg berikut2nya, ms tu jam br menunjukkn pukul 11 tp makhluk tu yg mmg dah hobi dia kaco org je tu mula la kaco aku lg. Ms tu aku nk g toilet, time tu aku x de la rs seram sbb ms tu family aku ada yg x tdo lg, kebetuln lmpu dapur pun terpasang so x de la feel seram pun ms nk g toilet tu. Agak2 lg beberpa kaki je nk masuk toilet tiba2 aku terdgr bunyi bising mcm ada org gulingkn tong myk yg bsr tu kt blkg umh. Terhenti la kaki ku kat situ buat seketika sambil menghayati bunyi bising tu. Bunyinya x yah kata la mmg bising sgt2...Bila bunyi tu makin dekat je aku pun pndang la tgkp dapur, korng nk tau apa yg aku nmpk? Eeeeee menyermkn tau x. Aku nmpk satu lembaga tp bayang2 je la disebalik tgkp dapur yg dah tertutup tu,apa yg ku nmpk satu susuk lembaga berbaju @ berjubah putih tp mcm x de kepala @ rambut pergh...korng bygkn la dgn suara dia yg eeee seram la aku dgr, x prnh lg la bunyi suara hntu jantan seseram tu aku dgr kt filem2 seram lg, biasa citer2 seram byk guna suara hntu mengilai2 je. Fuh...mmg seriau aku dgr, elok je bnda tu lalu lps dr tgkp dapur tu terus syp, korng nk tau ngape dia syp? Sbb time tu bapak aku g bukak sound radio kuat2 sbb ms tu bapak aku tgh repair radio, kiranya bapak aku tu tgh test saound radio tu la, agaknya bnda tu terpernjat ada bunyi lg bising dr dia trus syp hehee. Mgkn sbb tu la bnda tu bengang kot dgn family kami ni yg x reti nk tdo awl, x pun bnda tu mmg dengki dgn kami. Oh ya, lps bunyi bising dr radio bapak aku tu berkumandang aku pun tersedar la lalu terus lari masuk ke dlm dn menjerit2 panggil adik aku dn ku ceritkn apa yg aku nmpk tu kat dia. Aku tye dia ada dgr x bunyi bising sgt2 kt dapur. Dia kata x de pun adoi....Lps kejadian itu kami semua tdo awl, kul 10 dah tdo tp seminggu jela insaf lps tu kami buat perangai lm kami blk tdo lewat hahaaa. Mmg makhluk tu bengang gila la dgn kami kowt.

Lps dr kedua2 peristiwa seram dn ganas tu berlaku, mak aku pula yg kene kaco, dia kata slalu dgr ada org mkn2 kt dapur, ada bunyi sudu garfu berlaga2, bunyi org tarik kerusi tp bila di intai x de pun org. Ada jg jiran2 nmpk mcm ada kak 'Pon' ats atap umh kami especially ats atap bilik aku ngee~ptt ar aku slalu kne kaco. Tp x silap aku lps tu hmpir satu tmn kot kene kaco dgn mende tuh. Dr apa yg aku dgr tmpt tinggal bnda tu betul2 seblah umh aku je dkt pokok mangga blkg umh jirn seblah umh aku ni. Kiranya makhluk ni tinggal dgn family dia jg. Jgn x tau makhluk ni ada anak2 dia sbb ada jiran2 yg prnh nmpk. Pergh...selama ni family ku di ganggu dgn makhluk 2yg ada family jg. Pd mulanya mmg la seram tp dah slalu sgt kne kaco dah jd lali pula, aku x kisah bnda tu nk buat apa pun tp jgn ganggu time aku tdo je. Mmg la mula2 tu seram je asyik kne kaco tp lm2 dah kurng dah mende tu ganggu cuma kdg2 je bila ku bgn pg nk siap2 g skola tp x la teruk sgt setakat nk menyakat aku ketuk2 pintu je. Kdg2 tu aku merungut jg aku kata cenggini kt bnda tu 'ish..tau la aku nk bgn x yah la kejut2kn, jam loceng aku boleh kejutkn ish...!' Mmg aku tau bnda tu yg ketuk pintu sbb lau mak aku yg ketuk pintu x dgr pula bunyi org naik tangga serta bayang2 kaki. lg satu if adik aku yg ketuk pintu bilik aku x dgr pula dia bukak pintu bilik dia. Sebagai mengesahkn kbnrn trsbt lps dah siap2 nk p skolah aku tyela mak dn adik2 aku ada ke ketuk pintu bilik aku dn jwpnnya spt yg ku sangka tak de sorng pun yg ketuk pintu bilikku. So mmg sahih mende tu yg pye angkara.

Actually org yg duk seblah umh aku ni penyewa je tu yg kdg2 ble x de org duduk @ penyewa kat umh tu bila waktu mlm akn kedengaran la bunyi2 spt ada org berlari2 naik turun tangga. Kalau ikutkn pnjang lg nk citer tp cukup la setakat ni utk KISAH SERAM I ni, nnt aku update siri II & III yek. ~SEKIAN~

Sunday, February 13, 2011

My Friend Wedding - 13.2.11


~Tahniah Lia~




Minggu ni aku busy sikit, smlm g KL Jln Tar cr brg2 yg masih x cukup2 lg utk tut... nnt. Tp itu pun ada lg yg x bli lg. Tgk la ujung bln ni cr lg, apa2 pun 90% da lgkp tinggal aksesori jer, yg tu nnt cr dkt2 umh je...mak kata ada jual brg2 trsbt. Sekurang2nya brg2 yg aku cr tu suma jmpe jd senang la hati ni, last month pegi mcm buang ms je x jmpe2 da tu g time org ramai shooping raya+aku x brape sihat time tu jd mcm x de mood sgt nk cr. Penuh gak la tgn bwk brg2 pergh...rambang mata tgk jualn2 kt sepanjang lorong2 kat masjid india dn Jln Tar tu. Paling best tgk org wat jualn lelong tudung n shawl pergh...murah2 lak tu. Harga serendah 2$ sampai 30 je. Rs mcm nk bli je time tu tp bila pk2 balik yg aku perlu bli brg2 yg penting dulu so x jd la, aku igt nnt nk g situ lg la dgn mama b4 bln posa nnt br best dn x pnt bila g time tu. Habis gak la duit bonus dn gaji ku sikit.

Enset ku pulak wat gila nk rosak time2 cenggini adoi...nape la x rosak time aku tgh byk duit. Ha...lau rosak time tu boleh la aku selit-selitkn bajet utk bli enset ker...Nsb baik enset company ada tp tinggal kt opis pulak. Esok kne bwk blk ler enset tu pkai sementara dulu huhuuu cedihnyer...Lg pun enset yg rosak ni mmg da lm aku pakai since dr zmn study dulu, mmg ptt la enset tu nak rosak sbb da tiba msnya pun hahaa.

Oklah mls la nk citer psl enset wat sakit ati je. Pape pun thn ni aku kene byk berjimat-cermat dn kene bajet tul2 duit gaji ku huhuuu sbbnya lg bpe bln jer huhuu mcm x cukup ms jer nk kumpul hahaa..Mne taknya thn ni kne wat 2 perkara mmg ler. Nsb baik da book awl2 so kurang sket huru-hara. Biar la org tu yg uruskn.

Nmpknya citer aku ni da merepek bnda lain ngeee ;)
Actually tgh hari td aku g majlis kawen member skola aku Marliani kat Seri Perindu, Alam Damai. Sebenarnya da lm gila x jmpe dia since aku tukr skola ms form 4. Lps tu mmg aku da lost cantact dgn mrk semua. Bila adanya laman social fb ni br la dpt jmpe blk kwn2 skola. Tp td aku x jmpe pun dak2 skola yg len mgkn aku da blk awl skit sbb bf aku ada kje nk kne pergi. Thn ni mmg byk majlis kawen yg aku kene attend. Tak tau la aku dpt g semua ke tak.

Thursday, February 10, 2011

Pak Cik Teksi yg Klako....kah..kah..kah.


Ptg td aku balik kerja naik teksi. Sblm naik teksi aku blk krja naik lrt dulu dr stesen miharja dkt tmpt krja aku tu sampai bandar ke tasik selatan dn sblm tu kene tukar kt chan sow lin dulu. Lps dah sampai kat BTS (Bdr Tasik Sltn) aku amik teksi. Kat sini mmg senang nk dpt teksi, beratur dah siap2 teksi tu kt situ menunggu penumpang. Aku pun amik teksi yg berbaris dpn skali, maklumlah x boleh nk pilih2 teksi yg mne lawa ke yg buruk ke, ha...naik je jnji sampai umh. Lg pun jln jem wat pe nk pilih2 kan...sm je tetap sampai lmbt jg. Tp mmg nsb ku baik la sbb dpt teksi yg agak br la, kiranya selesa la nk duduk kt dlm tu lm2 sambil menempuh kesesakn jln raya yg maha dasat laupun dlm tmn perumahn pun...boley jem mcm kt highway.

So dalam perjalann pulang ke rumah dgn teksi pak cik tu mmg x de apa2 yg berlaku la @ perkara2 yg mencurigakn (cewah...mcm saspen plak cter ku ni kan), agak2 dah nk sampai simpang tmn perumahn tmpt tinggalku itu tiba2 pak cik teksi tu tye aku nk msuk simpang mne sambil pndang blkg la pndang aku. Belum sempat aku jwb apa2 dia dah gelak2 dgn muka dia yg x leh bla tu kan. Nak tau x apa dia kata kat aku? Pak cik tu boleh jwb ceggini kt aku "La...pak cik igt cina td..x prsn" Erk, pak cik, apa ni!!!

Camne lak pak cik ni boleh x prsn pulak... punye la selama2 perjalanan tu dia x prsn sape penumpang dia? aiyak...bkn ms aku naik teksi dia td ada pndang aku tye nk g mne kew...ish...ish...ish...pak cik ni apa da...padahal aku bertudung kowt len la aku free hairke kan..., mcm x logik ler pak cik ni. Buatnya yg naik tu hantu pontianak ke, kakak cantik kew...tak pun hantu raya polong mne dgn muka ala2 plastik surgeri yg x siap tu br tau. Dah la time ptg2 nk dkt senja plak tu kan dia boleh wat lawak sebabak lak an. Yg aku pun 1, ms dia tye aku nk g mne aku jwb la g Tmn Minang emm mmg betul la aku nk g Tmn Minang, tp Tmn Minang yg mne? Aku lupa lak kan tmn minang ada byk, first Tmn minang jew, second Tmn Minang Ria 1 dn third Tmn Minang Ria 2, maklumlah da lm x naik teksi.

Apa nak buat, kepadatan penduduk menyebabkn nm2 tmn pun ada versi or bersiri2 1 la 2 la. Mcm sekolah pun cam tu jg ada Sekolah bdr tun hussein Onn 1 dn 2. Padahal jarak antara sekolah tersebut sgt dekat antara 1 dgn yg lain. Jln kaki pun bole sampi dua2 sekolah tu. Mungkin disebabkn itu la jg dgr2nya perancgn bdr nk buat laluan LRT sampai ke Tmn perumhn di sini tp lg 5 thn. Mmg kompom la hrga rumah pun akn melambung tinggi lg 5 thn lps ni. Jdik kene la beli umh cpt2 sblm hrga tinggi melambung. Erk! mampu ke aku nk beli umh, hutang PTPTN pun x abs bayo ag kah..kah..kah..

Saturday, February 5, 2011

Having Dinner wif ma Family.



Setelah 4 hari cuti hye memerap di rumah shj maka pd hari ini aku keluar akhirnya melihat dunia luar. Tu pun sekejap shj pergi mkn mlm dgn keluarga tercinta di Kenny Roger Roasted kat Leisure Mall Cheras. Disebabkn jln pun x sibuk mcm hari bekerja biasa jadi cpt la kami pergi dn cpt jua kami pulang.

Aku cdg nk bwk family try mkn kt Chillies Restaurant kt KLCC tetapi bilaku survey food nya mcm x halal je sbb ada margaritas & wain so x berapa nk yakin jd ku batalkn niat tersebut. Then nk bwk g mkn kt Nando's pula mama x suka lak sbb mknnnya terlalu berapi lada hitamnya. So the best choice Kenny Roger je la, dah aku yg nk belanja jd kne la ikut selera mrk, asalkn mrk gembira dn kenyang sudah cukup buat aku rs bahagia. Bkn senang nk spend time mcm ni dgn family lagi2 masing2 sibuk dgn kerja dn study. Mcm aku any time free but weekend jela. Angah pula kdg2 ada class hari sabtu dn kdg2 wat study group. Manakala Amali adik ku yg no 3 tu pula x slalu dpt cuti lg2 dia dah nk tamat blaja kt Matriks N9 tu pertenghn thn ni x silap aku la. Adik ku yg bongsu pula kerja kt Pizza Hut Jusco Cheras Selatan sementara tggu keputusan SPM tapi td pun dia x de ms Dinner td sbb keje. Pttnya ikut schedule dia cuti harini tapi disebabkan dia demam 3 hari yg lps so x leh cuti dah. So td belikn bungkus je utk dia.

Mmg kami x prnh dpt berkumpul time semuanya ada kecuali hari raya. Last aku belanja ms dpt first gaji kje Pizza Hut as a Assistant Manager Trainee dulu pun Angah x de juga, kali ni adik bongsu pula. Lau nk kuar jln2 1 hari pula pun kdg2 x berkesempatn sbb abah ku slalu ada je kerjanya laupun weekend, maklumlah bapaku kerja sendiri. Bila ada customer panggil kena la pergi, x pergi rugi sbb weeknd je la slalunya rezeki byk berbanding hari biasa. Esok pula ku nak ikut mama g kenduri kawen, duduk umh je pun bosan, g kenduri dpt mkn free hehee.

Apa2 pun seronok dpt belanja family mkn2 lg2 aku dpt rezeki rimau bln ni iaitu dpt gaji+bonus+angpau yg x kusangka2, ku igt dpt angpau je,mmg ku x sangka nk dpt bonus sbb ku kerja pun x smpai setengah thn da dpt bonus. Tp ku x la nk perabiskn semua, ku nk simpan utk kawen nnt dn boleh la byr ptptn lbh sikit bln ni. Ku belanja family ni pun pakai duit angpau hehehe.






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...