Friday, August 19, 2011

Kurma Coklat




Dah lm ku mengidam nak mkn kurma coklat ni sbnrnya. Ini semua gara2 iklan kurma bersalut coklat kt TV tu ler yg membuatkn ku terliur.

Kurma bersalut coklat ni ku beli kt giant je, sblm ni ada gak cari kt giant tp x prnh jumpe pun...tup2 td pegi jumpe plak. Dah rezeki kot...tp ada gak cuba cari pack yg bsr skit dr yg ini x de la pulak.

Sungguhpun kecik je packnya tp regenya mak aih 8 biji je 15.90 . Nak buat cmne da ngidam sgt so beli jeler...tp ku x dela beli kurma coklat tu je semata2, ada la gak beli raisin bersalut coklat. Sedap juga wehuu..

Tuesday, August 9, 2011

Wordless Wednesday

Wordless Wednesday la sangat...hahahaa.
Apa motip shaye letak gmbo2 nie...?
Adakah krn Background gmbo yg first ini...?
Ohh...sungguh tidak.
Motip asal sebenarnya shaye nak mntk petua-petui kat kalian semua...
Sblm itu I nak uolls tgk apa perbezaan gmbo yg first dgn yg second tu.





Mesti uolls nak kata yg I da gempalkan...huhuuu
Actually gmbo yg first dgn yg second tu I ambil bezanya sehari je. Yg first di snap pd hari Sabtu dn yg Second pd hari Ahad.
Hurm...tp lau tgk betul2 mcm beza berbulan2 je kan...Tgk la gmbo yg first tu shaye nmpk slim je berbeza dgn gmbo yg second tu muka shaye nmpk chubby sesangat.
Adakah krn gaya pemakaian tudung yg salah sehingga menampakkan pipi shaye yg chubby?
Hurm...resah bila memikirkannya.
Anda semua ada petua x nak kempiskan pipi yg tembom nie...Please advise me...

Thursday, August 4, 2011

Wanita

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua dihati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta atau pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa
Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

De Hearty~





WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI: Kamu!!!

WANITA: Menurut kamu saya ini siapa?

LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti).
Kamu tulang rusukku!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...