Monday, May 9, 2011

Part II - ❤❤ Mother's Day ❤❤

Venue:Kg bt 3 Semenyih.
Time: 8.30pm
Event:Mother's Day Celebration









Anggaran pukul 6.OO ptg lps pulang dr Carefour tu iaitu selepas seronok try baju suma tu aku pun bersiap2 utk balik kg mama pula untuk celebrate Hari Ibu kat sana. Semua ni idea Mak teh aku la nk surprise kan nenek katanya. Ada la buat makan2 sikit, nasi minyak lauk kari aym dn jelatah. Yg lain2 cake, nugget, drumet dn air sunquick je. Very simple but still happening on that time.

Sampai2 je kt kampung orang da ramai je berkumpul tunggu kami yg last skali sampai hehee. Lps tu br aku sedar yg aku lupa nk beli hadiah utk nenek adeh...apa nk buat ms shopping tu igt brg sindrik je huhuuu. Masuk2 je terus kuarkn camera tp x sempat plak nk snap gmbo nenek hembus lilin huhuuu. Mmg acara mlm tu 3 dlm 1 la. First surprise utk nenek, second celebrate skali besday adik sedara dn third anak2 maklong plak wat surprise. So mlm tu ada 3 cake la jdnya. Macam biasa kje aku keluarkan camera cybershot aku tuh snap gmbo, ha...dan2 la ms tu memasing br sibuk nk kuarkan camera lau tak mmg x de la gmbo kenangan.

Dah abis snap2 gmbo br la aku reti nk ambil pinggan dn cari mknn, org lain da lm start mkn aku je sibuk snap gmbo hee.. Lps da kenyang tu borak2 jap sampai kul 10.30 lps tu br la gerak pulang ke rumah memasing. Sampai je umh apa lg kebabo la ats katil kroih...kroih...

Part 1 - Membeli belah dulu...

Semalam hari ahad cdgnya nk p kenduri kawen kak Wiezha tp ats sbb2 tertentu x dpt nk hadir majlis beliau. So aku g ikut mama p kenduri sedara kt Beranang. Lps blk kenduri tu cadang nak singgah Carefour bli brg skit tp mls plak sbb mata da ngantuk. Maklumlah lps mkn kan...ditambah pula dgn cuaca tengahari smlm yg agak panas lg la bertambah kuyu mata.

Setiba je di rumah mmg x pk byk dah terus menghumbankn diri ats katil hohooo. Ada la sejam je tido, lps tu tersedar x solat lg so bgn cpt2 g solat dulu. Lps solat tu x tau nk buat apa g usha kt luar tingkap jap tgk kereta abah ada ke x. Plan ms tu mcm nk g Carefour jap, mata pun da segar blk nih. Fikir2 tgh pns cmnih mmg best pekene cool blog. Apalagi terus siap2 tukar baju suma then mntk izin dgn mama nk kuar kejap, mula2 ajak mama skali tp ms tu mama pun br bgn tdo so x dpt la nk ikut. Lps tu igt nk mntk izin dgn abah nk pinjam kereta tp tgk abah tdo nyenyak je mls nak ganggu so pesan dkt mama je. Aku pun apalagi terus capai kunci kereta dn beredar segera.

Memang syok drive ptg tu lg2 jln lengang sikit maklum la cuaca pns sgt ms tu. Suma pakat dok umh je kot. Aku pula sorang2 pun jd nk merayap. Sesampai je kt Carefour aku terus kuar dr kereta dn menuju ke kedai2 kt luar carefour tu usha2 baju jap. Agak pns kt luar tu aku beralih masuk ke dlm carefour pula sejuk skit. Pergh..ramai jugak org kt dlm nih, tgk parking mcm lengang je. Aku pun meneruskn perjalananku usha2 baju dn tudung kt kedai2 kt area bwh dulu. Da survey2 mcm berkenan, ok x pe window shopping dulu puas2. Aku naik ats plak bli brg2 yg mama ku pesan lps tu usha2 baju lagik kt first lady n peace pulak kot2 ada bju fesyen br yg bole dibeli. Boleh dikatakan semua tmpt yg sm aku round 2 kali la. Bkn apa...aku mmg suka buat begitu... suka compare price dn kualiti baju dulu sebelum beli.

Oklah, dipendekkan cerita aku dah berkenan punya psl aku beli la baju kt first lady tu, walaupun coraknya kurang menarik tp yg penting kualitinya bagus berbanding dgn baju yg sm fesyen mcm kt kedai bwh tu tp kualitinya kurang.

Setelah berpuas hati aku pi pulak usha tudung kt kedai bwh pula. Ms lalu tu x rs nk beli sbb last 2 weeks g dgn mama usha harga tudung denim express mahal sgt2 60$ sehelai, gilalah! Kali ni aku g usha tgk2 price dah turun around 40$ & below. Ok la tu sbb aku usha kt online butik pun harga lbh kurang gak la. Dah berkenan aku rembat 3 helai, satu tu mmg match kalernya dgn baju yg aku beli tu. Lagi satu aku beli utk matchkan dgn jubah yg aku beli tp x pakai2 lg tuh. Lps tu aku capai lg satu utk mama ku, kira hadiah hari ibu ler...sbb dah buntu nk beli apa aku beli la tudung. Aku fikir tudung ni fesyen br mesti mama aku suka.

Agak2 da berpuas hati dgn brg2 yg ku beli aku terus menuju ke kedai Cool blog pula hehee..Aku order Choc.blog with pearl tp pearl da abis pula...terpaksa ganti dgn Jelly grape nsb baik sdp. Lps tu aku pun bergerak pulang, on the way blk tu ternmpak Lake Valley igt nk singgah sambil sedut Cool blog dok tepi tasik tu sensorang sambil menenangkan jiwa (kononnya) tp alih2 park full pula so x jd terus blk umh.

Sampai2 umh terus test baju dn tunjuk kt mama siap lengkap dgn tudung sekali. Pastu mama kata cantik tudung tu. Pastu aku tye la "nak ke, ada beli utk mama satu". Confirmla beliau suka.

Ok. Entri stop sampai sini dulu ya. Actually nak update skali dgn Mother's day celebration tp entri yg ni pun dah berjela2. Lgpun gmbo dlm camera ada kat umh pula. Mlm krg je update yek. Bubye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...