Thursday, October 27, 2011

Dua(2) Minggu je lg

Ouuh...lagi 2 minggu je majlis saya. So mari kita tgk apa yg dah setel sikit2.


1.Borang Kawen-Last week lg dah setel semua g jumpa tok kadi tp bkn aku ler g jmpe tp abh dgn adk2 lelaki saya yg pegi sbb diorng jd saksi utk sign borang trsbt dpn tok kadi. Spttnya aku kene pegi skali sign dpn tok kadi borang kawen tu (mne ler den tau). Nsb baik tok kadi tu da kenal lm, actually tok kadi tu dulu guru agama yg ngajor aku mengaji dulu. So senang ler...

2.Invitation Card-Yg ni da lm g order tp awl bln ritu br siap. Sbnrnya riso gak kad ni siap lmbt sbbnya ms first template tu siap byk yg slh so aku betulkn la sikit2 then send blk kt org tu. Lps tu org tu kata lau nk edit blk lps 2 minggu br print. Hurm..mslhnya lps da print tu tetap ada kesalahan yg sm. Agak bengang la disitu sbb kita da ikut term dia lau ada sbrg edit kne postpone printing 2 weeks. Tp at the end, diorng yg buat silap so apa lg mntk diskaun la. 'Customer always First' kan...Apapun da edar2 dah kad kawen kat kwn2 dn sedara mara.

3.Theme-Merah-Hitam /Red -Black

4.Katering/Pelamin-Yg nih awl thn lg da booking. Kiranya sblm aku bertunang bln 3 ritu tu da book. Aku amik full pakej siap dgn foods, pelamin, makeup, wedding dress & wedding cake.

5.Fitting Baju Kawen-Baru je pegi smlm fitting baju kawen dan ukur size skali sbb ms fitting tu baju tu aku pakai ngam2 je adoi..Tgk mcm muat pakai tp rupanya sempit erk! Lps tu aku amik ukurn tu salin blk sbb nak bg kt butik pengantin belah laki pula sbb mmg x dan nk g sana fitting baju juz bg ukuran je ler..Hrp2 muat la nnt bju tu. So target dlm ms 2 weeks ni nk diet sikit hohohoo.

6.Barang Hantaran-Awal2 lg da beli. Ktorang beli time bln posa ritu sbb ada sale hehehe berbaloi skit beli time sale. Cuma tinggal satu je lg brg x beli. Yg tu bila2 pun bole beli nnt. Untuk aksesori hantaran pula last week aku br beli kt Nilai 3. So dis weekend br start buat sikit2. 50% mgkin aku buat sendiri. Another 50% akn ada org yg kretip tolong aku siapkn.

7.Bunga Telur-Yang nih ada makcik2 sponsor siap dgn telurnya skali...so takyah nk pk sgt dah. Aku cuma jd tukang pilih je bunga telur mne yg aku nak. Luckily aku jmpe gak bunga telur merah+hitam. I loike.

8.Bungga Manggar-Dah beli kt Pasaraya Super Cowboy Melaka skali dgn bunga telur. Mak aih..jauhnya g belikan. Sbnrnya ritu g beraya umh m.cik kat Melaka so singgah sini beli sbb hrganya berpatutan. Kaler-merah+silver, merah itam tarak.

9.Doorgift-Aku order tet...perlu dirahsiakn dlu hohohoo mcm spesel sgt, ala..biasa2 je. Tak silap aku sblm bln posa gi order. So siap dgn packaging skali senang x yah nk g beli paper bag pastu bungkus lg byk kerja je nnt, kos pun mgkin bertambah.

10.Bilik Pengantin-Dah siap cat bilik ms bln posa ritu. Kaler? mcm lari tema plak tp dah aku berkenan lak kaler itu nak wat cane. Langsir da siap dijahit oleh mamaku mengikut tema yg di kehendaki. Dah siap psg pun. Lain2, carpet da beli kaler merah lip lap lip lap gitew ;)

11.Henna-Aku da booking Henna awl2 lg takot fullbook. Dah byr deposit pun, nnt org tu dtg inaikn aku je kt umh. Tp aku da lupa pula pakej yg mne 1 aku pilih. Hurm...teruk betul ingatan.

12.Photographer-Yg nie sbnrnya dah survey awl2 tau tp company 'tu' dah berpecah pula skrg...hrga dn kualiti da ok tp nk wat cmner. Pening gak pk dah la last minit nk cari lain. Nsb baik mama ada tolong carikn, kira last month la g booking kt kwn mama tu.

13.Bunting-On the way. Template da siap, aku da letak kt FB event pun. Hope jgn ler org tu print yg salah lg mcm invitation card tu. Actually ambil kt tmpat yg sm buat card tu.

14.Dewan-Yang ni lg tragis. B4 aku bertunang lg da nak book dewan kt area umhku tp mmg da x de rezeki kot...kesian kt parents ku pegi sana byk2 kali tp disebabkn org yg jg dewan tu ckp mcm hape je nympah plak aku kan. Lastly aku cr sendiri kt internet list dewan yg ada di sekitar KL. Nsb baik ada disertakn no fon penyelia dewan2 trsbt, lg senang call directly dr pi tye guard dewan yg bodo2 tu. Dan...ada jg mslhnyer...da book tp aku tak tau la guard dewan tu buat kje main2 agknya. Nsb baik aku tergerak suh abahku follow up blk dgn penyelia dewan tu. Tiba2 penyelia dewan tu kata x de plak guard tu bgtau yg ktorng da booking hadoi...kami siap bwk resit booking tu. Last2 kene booking blk, nsb baik 'date' tu masih kosong lg. Syukur sgt2.

15.Kompang-Booking ms bln posa gak. Cari kompang pun dr kwn2 mak yg prnh buat majlis kawen anak2 mrk jg.

16.DJ-Yang ni lg best. Aku x pyh susah2 cari pak cik DJ tu dah add aku kt FB. Oooh senang krja aku x yah nk google2 melilau2 cr.

17.Baju Nikah-Siap bln posa ritu. Ms fitting kt tmpt untie tailor tu muat tp skrg mcm balut nangka je aku tgk. Hadoi..

18.Pre Weddding Shoot-Takde sbb nnt shoot x leh amik gmbo over2 gitew hehehe. Lg satu takot hlang seri sbb nnt org da tgk aku make up tebal. Cer tgk gmbo bertunang aku kt FB pun da x de sbb aku x mo bg org tgk nt ms sanding x berseri dah.

19.Penanda Arah-Ooouh Belum buat lg...ada ms krg aku buat...hukhuk.


Footnote: Hurm...apa lg ek yg tercicir.?

























LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...