Wednesday, June 20, 2012

Sister in Law Wedding

Alhamdulillah..selesai sudah majlis perkahwinan adik ipar saya Azzah Syahmina(Atie) dgn pasangannya Hanafiah(Jojoe) yg berlagsung pd 16 Jun 2012 yg lepas.

Walaupun persiapan utk majlis perkahwinan ini telah diberi mandat kpd pihak2 yg terbabit utk menguruskannya spt Katering dn Butik andaman pengantin, tetapi  untuk benda2 kecil spt goodies bag, bunga telur, bunga manggar dn sbgnya masih lg perlu diuruskan sendiri oleh pihak kami. Even nnpk bnda tu remeh je tp kdg2 tu ada bnda2 kecil yg kami terlupa jg muhehee. Cthnya mcm kt bwh ni, mlm sblm majlis tu br igt nak buat. Mula2 mak cik asben yg start buat dlu lps tu br saya smbung. Ha yg kt bwh ni saya top up lg lps tu, kena buat byk sikit nnt x cukup pula sedara mara nk merenjis.

 Saya hiris2 daun pandan ni pakai gunting jek senang dn cpt, sambil tgk TV pun bole buat. Kalau nak cntik lg bole letak bunga kertas kaler2 tu utk buat sesi renjis merenjis. Then, bole jg buat beras kuning tu skali. Air mawar pula kami mix air dgn myk wangi ATAR tu jek hehee kebetulan mak mertua beli ms gi umrah br2 ni. Ms time saya dlu nk cr yg ori nyer air mawar mmg susah la kan, then saya bubuh je myk wangi body shop tu kebetulan myk wangi den tu bau rose jg.


Bunting.

Pelamin trend skrg.

Adik ipar tgh di make up kan. Last touch up.

Make up utk majlis belah kami ni mmg I puji la kan cantik dn naik seri, warna coklat sgt sesuai dgn empunya diri nmpk natural dn berseri.

Time ni da pukul 12.30 tghari, cpt betul mak andam tu make up kan pengantin. Boleh la si pengantin bergambar sakan dulu dgn sanak saudara dn sahabat handai sblm pengantin lelaki sampai.

Saya dn suami di bilik pengantin. 

Saya jd org kuat tau, kena sambut tetamu dn beri goodies bag. Actually goodies bag ada 2 jenis, satu yg dlm bonjot kt ats ni, diberi kpd tetamu dewasa dn satu jenis lg gula2 diberi kpd tetamu cilik.


Tu dia org kuat majlis, mengiringi adk beliau.

Ni majlis belah lelaki. Theme biru.

Saya tgh merenjis pengantin. First time nih.

Adik bongsu suami merangkap pengapit pd hari itu.

P.cik Mie

P.cik Azhar


P.cik Azhar& isterinya Acik Yani

Adik suami yg ketiga - Ina

Sebahagian dr family bapa mertua.

Ni dia aksi potong aym sewaktu acara mkn beradap.

-END-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...