Monday, July 8, 2013

DiGi Woww Awards-App of the year


Actually x tahu pun asben masuk DiGi Woww Award nie...dah tu smlm kot eventnya huhuu. Dia ckp ada meeting pagi then terus gi Damansara ada event but x tahu event yg ni. Bila dia balik bwk hadiah2 kt bwh ni mmg terkejut la...Bila masa plak masuk bertanding ke...ada ckp tp aku yg tak ambil pusing kot..

 Hadiah2nya agak menarik juga, ada tiket percutian ke Bangkok dan HTC One yg cool. Wah...


Congratulation to my husband and his team!!


Foot Note: Next year nk masuk gak la..Kategori Blog ' hampeh' of the year hihihiii


Sunday, June 30, 2013

My Besday

Aassalamualaikum dan salam sejahtera semua, agak lm juga x update blog ni ha adoi...berhabuk sudah. Bukan malas nak update sbnrnya tp sbb masa tak ada lagi2 sejak keje tmpt baru ni. Hehehee alasan je padahal weekend bole update kot, tp tu la kje tmpt baru ni mmg byk giler kje, badan dgn otak jd pnt sgt2, mana taknya semua bnda kena buat dgn pantas, nak berfikir pun kena pantas, maksudnya bila bos tanya projek itu ini mesti kena igt cpt2. Masalahnya projek byk sgt...beratus2 fail kot mmg sakit otak ni dibuatnya hohoo. Lps tu kerja kita ni kena byk bergerak, jarang dapat duduk2 saje, tu bdn dn otak seiring penatnya. Bila weekend lagi2 hari sabtu mmg satu hari tu rest je, nak msk pun malas, mmg terlalu penat sgt2. Fuh..mcm buruh kasar pun ada. Tapi apa2 pun tetap enjoy dgn kerja skrg ni sbb boleh belajar byk perkara, dan yang paling penting otak jadi cerdas sbb banyak berfikir, so boleh mengatasi masalah nyanyuk di kemudian hari.

Oh ya, masalah laptop rosak pun salah satu punca juga kita da lama x update blog. Huhuhuu...laptop zaman belajar dulu kot...Kenangan. Assignmnet dan projek pun masih tersimpan rapi lagi dalam tu tp sayangnya da rosak sikit. Tapi sekarang da ada pengganti baru yeah...tak sangka asben nak hadiahkan notebook, barangkali kesian tgk isterinya dok pinjam notebook dia bila nak buat banking on9. Nak update biz pun x dpt, tapi lps ni tiada alasan lagi.

Thanks Abang untuk hadiah ini.

Semalam my Family in law datang sini, so malam tadi pergi makan2 kat area Bangi, before pergi makan tu kita dapat hadiah lagi. Dapat hadiah dari adik ipar dan mak mertua.

Hadiah dari adik ipar Ilah dan Atie, dapat alas fridge dan apron. Tq adik2 iparku yang comel.

Yang ni hadiah dari mak mertua. Multi cooker, boleh masak macam2, kek kukus boleh, steamboat boleh. Kalau travel/percutian family boleh guna benda ni. Dalam kepala ni da fikir dah nak buat steamboat nnt erm..nyum..nyum.


Alhamdulillah...di usia yang sudah menginjak 27 tahun ni saya sangat2 bersyukur kerana dikelilingi oleh insan2 yang tersayang. 


Foot Note: Insyaallah lepas ni akan selalu update blog.

Wednesday, January 30, 2013

Assalamualaikumdan salam sejahtera semua...

Oooh sudah hampir kepenghujung Januari 2013 baru nk update entri yg pertama dn terakhir utk bln Januari ini hukhuk. Maafkan mak cik si penunggu gua ini ya dong. Kekangan masa yg menyebabkan diri ini tidak dapat menghupdate blog ini. Banyak perkara yg berlaku selama sebulan ini, beban kerja yg terlampau byk dari biasa serta tekanan/stress/emosi dn mcm2 lagi yg hampir tidak dapat dikawal oleh akal dan fikiran(nasib baik x gila).

Start bln depan nak kosongkan minda ni tak mahu stress lagi sbb byk perkara yg sedang dirancang ketika ini tp semuanya masih lagi di awal proses. Masih lagi dalam proses kajian gitu tp da start sikit2 develop cewah. Oooh ye sebenarnya diri ini sudah hampir dapat perkara yg diminati dr dulu lagi tp terpaksa dilepaskan atas nasihat orang2 yg sentiasa memberi dorongan dan nasihat pada diri ini. Banyak perkara yang perlu difikirkan-Baik/buruk setiap pilihan tersebut. Oleh sbb itu la diri ini telah membuat keputusan utk berehat seketika sambil2 mencari kelebihan diri yg selama ini terpendam aje utk ditonjolkan.

Alhamdulillah...nasib baik ada suami dan family yg sangat2 memahami dan sentiasa memberi dorongan buat diri ini dalam menentukan halatuju hidup ini.



Foot Note: Kadangkala rasa seperti ingin menjadi Puteri Beradu/Sleeping Beauty. Nak tido selama 100 tahun. Tup2 bangun semuanya lebih indah dari 100 tahun sebelumnya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...