Wednesday, September 9, 2015

Bali Day 1 - Arrival

Dah dekat setahun pi Bali baru skrg nak update hehehe, maklum aje ler masa pi Bali tahun lps kita tgh hamil sebulan, bila balik dari Bali pun mood nak update blog mmg kelaut sgt sampai la dah bersalin ni br ada mood dan kelapangan.

Last year kami rancang nak pergi ke Bali ni 2 ke 3 bln sebelumnya. Kononnya nak pi hanimun sempena anniversary kami yg ke 3 tahun. Masa rancang tu mmg tak hamil lagi. Bila asben da byr je pakej percutian kami ni kat agen baru dpt tau yg kita hamil(ngam2 lps buat upt). Kiranya 'honeymoon' kami dah jadi 'babymoon' ler ekekeke ;)

Bertolak dari KLIA pun kira dah nak tengahari so lunch dlm flight, menunya nasi lauk kari aym brand Brahim. Erm...x sdp pun, tak tau la kot tgh mengandung masa tu mmg tekak meragam agaknya. Dah tu seat dpt kat ekor flight pulak tu, bila langgar awan rasa terayun2 je, terus pening rasa nak muntah.

Sampai je kat airport Ngurah Rai Bali terus pergi lobi cari tour guide kami. Erm..seriously kita tak igt dah nama tour guide tu hokay, jenuh pikir tapi x igt2 jugak.

Oleh kerana sampai pun dah petang, tour guide kami tye nak dinner awal ke or check in dulu. Memandangkan kita hamil time tu, perut cpt je rasa lapar, dah tu dlm flight pun mkn bukannya habis. So asben mintak kami dibawa makan mlm awal dulu.

Maka, kami pun dibawa makan malam di Restoran yg diberi nama 'Pawon Pasundan' maksudnya restoran masakan khas sunda yg bertempat di daerah Kuta,Bali.

Inilah restorannya. Oleh kerana cuaca tgh panas so tak dapat la makan kat gazebo atas ni.


Masa ni hanya kami je yg dinner kat sini, takde org lain lagi.


Ayam penyet - nasinya dibungkus dgn daun pisang, mula-mula igt mkn dgn lontong hehehe. Actually x sdp sgt pun, sdp lg ayam penyet kt sini.  Sambal dan supnya kurang mengancam rasanya.


Air teh - rasanya tak sama dgn air teh kat sini. Not bad la rasanya cuma tawar sikit. Mebi org2 kt sini jenis jaga badan kot tu selim-melim je.



Lepas dah habis dinner kami terus dibawa check in ke Hotel Citadines di daerah Kuta juga. Hotel kami betul-betul mengadap pantai.


Ini lah bilik penginapan kami.


Kami sampai kat hotel pun dah malam so takde aktiviti nak jalan2 sekitar hotel sbb dah mengantuk sgt masa tu.



Nota kaki: Tggu entri 'day 2' kami ke Kintamani tour pula.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...