Thursday, March 17, 2016

Sago Fruit Koktail






















Ni la dessert yg paling aku suka buat selalu sbb sedap, mudah dan ringkas.


Bahan-bahan;

1-Sago putih
2-Susu sejat cair
3-Gula Melaka
4-Tropical Fruit Koktail


Sago ni kita guna separuh paket je. Dibasuh dulu kemudian ditoskan.

Gula melaka kita pakai 4 ketul. Cairkan

Bila gula melaka dah cair kita masukkan sago.

lepas tu terus masukkan susu sejat cair.

kacau-kacau rata dan masukkan gula untuk tambahkan rasa manis tu lagi, kita suka guna gula perang. Lepastu tunggu sampai menggelegak sikit lalu ditutup api. Selepas 3 jam baru boleh makan sbb masa ni sago dah kembang. Nak lagi sdp selepas masak tu tunggu sejuk sikit lepas tu baru boleh simpan dalam fridge untuk disejukkan sebelum dimakan bersama fruit koktail.

Selepas 3 jam anda dah boleh nikmatinya dgn fruit koktail anda.


Tips: Kalau suka gula merah lebih boleh kurangkan susu cair tu dari guna setin boleh guna setengah tin shj.









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...