Saturday, February 4, 2017

Thai Food Festival

Last time Thai Food Festival buat kat Shah Alam tak dapat pergi, bila dgr kat Semenyih ada tak sabar la nak pergi. 

Thai Food Festival berlangsung di perkarangan Tesco Semenyih selama satu minggu. Bermula dari pukul 11am - 11pm.

Gerak dari rumah pukul 12.30, patutnya kul 11.00 gerak gara-gara tunggu paksu Fateh bersiap, last minute nak ikut. Sebelum gerak wefie dlu dgn mama dan Fateh. Tudung kami sedondon, tailormade tu sendiri bikin tu sama. Bila tgk gmbo ni rasa mama dgn Fateh lg cerah adus..dah gelap.

Dapat la makan ice cream kelapa ni lagi. Tapi seriously kat Bangkok lg sdp ice cream kelapanya. Yang ni harganya RM7.


Kueh teow tomyam. Gila tak sdp, tgk msk seperiuk mcm nak kenduri nmpk sdp tapi hambar, entah rasa apa ntah, mcm tawar je, rs tomyam pun tarak. Beratur sampai mandi peluh den bila mkn rs sia-sia je pengorbananku beratur lama huhuuu. Dah tu harganya RM7. Sdp lagi makan tomyam kat Yana Restaurant, Bangkok

Beli pulut mangga dgn durian sekali, makan sampai puas. Actually kita repeat beli lg kat org yg sm ni selepas 5 hari. Habiskan ngidam sblm kempunan. Pulut mangga tu ms first time beli mmg sdp, manis je mangga tu, second time beli buah mangganya masam sikit, suami kata dah seminggu kat sini confirm2 la diorng restock mangga Malaysia. Yang durian tu sdp juga tapi tu la dpt seulas je. Harga sebekas RM10 tu. Lau kat Bangkok harga mcmtu puas hati sbb dpt mangga yg bsr dan manis sebiji, durian pulak dpt 2 ulas kuning cantik beso pulak tu mmg puas hati. Boleh baca entri trip ke Bangkok BACA SINI


Yang cucuk-cucuk ni kita tak beli, paksu Fateh je yg beli. Harga pun agak mahal juga yg nih. Tapi lau kat Bangkok diorang rendam sekali cucuk-cucuk ni dgn sos mmg sedap sbb sentiasa pns je. Boleh tgk entri trip ke Bangkok Day 2 BACA SINI


Sebenarnya nak try makan yg ni tapi takde.


Dh puas cari makanan kami pergi cuci mata kat sini pulak.

Ada jual carpet.

Ada jual bantal, murah la juga RM10.


Jual seluar tidur. Sempat la grab 2 helai, RM10 sehelai. Lepastu beli sandal yg tgh trending skrg ni ala ZARA tu dgn blouse murah2 sehelai RM20 beli 2 RM35, mmg grab 2 helai ler boleh la pakai gi pasaraya ke pejabat pos ke kan. Lain-lain barangan spt kasut dan barang elektrik murah-murah pun ada. Cuma makanan je kita rasa yg mahal kat sini.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...